Anständigare arbetslöshetsförsäkring I…

Anständigare arbetslöshetsförsäkring I torsdags lade regeringen budgeten. Mycket har kommit ut tidigare så jag tänker inte rabbla upp det en gång till men jag kan konstatera att TV både SVT och TV4 har sin granskning utifrån från Alliansens synpunkter.

En sak som inte kommit fram så mycket är Arbetslöshetskassan som är på väg att åter bli en försäkring som ger en rimligare ersättning mot inkomstförlust vid arbetslöshet. Taket höjs så att fler får 80% när man blir arbetslös. Taket höjs till 910 kr per dag under de första hundra dagarna av arbetslöshet. Sedan blir ersättningen max 760 kr per dag. En bra reform som gör att inkomstminskningen inte blir så stor för de 100 första dagarna

3 kommentarer

  1. Erik

    Jag tycker att fackförbunden ta ta ansvar för att ta fram försäkring för arbetslöshet. Det vill säga en försäkring som täcker just det du pratar om. Unionen har redan detta och där får man 80 procent av den lön man har oavsett storlek på lönen. Avgiften per månad är omkring 100 kr. Och denna täckning gäller under ett helt år! Det är högst rimligt att individen oxå tar ansvar. Och över tiden är det allra bäst om alla hade en årslön sparad på banken.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Man har ju gjort å då regeringarna inte har höjt taket trots att löntagarna har betalt genom att avstå löneutrymme

  2. David

    Bra att regeringen tar och försöker återställa lite av alla urholkningar som alliansen skapat.

    Vi ska ha en A-kassa värd namnet, i den ingår ett höjt grundskydd, inget konstigt med det. Högstanivån i A-kassan har, minst sagt, släpat efter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.