Det är fel att en som sökt asyl inte kan utvisas

Det är fel att en som sökt asyl inte kan utvisas. Jag har haft en blogg tidigare om detta fall och stämmer det så är det fel på lagstiftningen. Han har fått avslag på sin asylansökan i Frankrike.Det är en ökänd jihadist från Bosnien har sökt asyl i Sverige. Han är satt i förvar, men kan inte utvisas eftersom han sökt asyl. Mannen hade spärrats från inresa till Frankrike på begäran av landet.

Så fort de här personerna slänger in sitt trumfkort och säger asyl  så öppnar sig pärleporten, säger kommissarie Leif Fransson vid gränspolisen i polisområde Syd.
För de europeiska underrättelsetjänsterna är 46-åringen välkänd. Han anses vara en veteran inom terrorgruppen Islamiska staten och redan 2010 greps han av polisen i staden Kozarska Dubica i Bosnien för innehav av illegala vapen. Mannen drev också ett träningsläger för jihadister som av polisen befarades kunna bli en bas för terror i Europa.

Nu sedan jag skrev den första delen av den här bloggen kommer mannen att utvisas, efter ett beslut av Migrationsverket sent på torsdagskvällen, vilket självklart är rätt men varför inte omedelbart.
Han har suttit i förvar sedan han anlände i måndags och kommer att göra det tills han utvisas. Mannen finns med på Schengens spärrlista.

4 kommentarer

  1. Vill inte ge

    Här har du fel Lennart!
    Asyl rätten är en grundläggande rättighet som kräver att man behandlar varje ansökan och kollar om den är ok eller inte .
    Om man inte gör så går man går en väg som inte är moralisk försvarsbar, ähhh vi kollar din ansökan men inte din

      • Jonas E

        Håller med Lennart här – när det är redan väl belagt att han är terrorist, då borde det redan finnas legitima skäl till att neka asyl – att vara efterlyst för terrorism är inte ett asylskäl…….skulle tro att det kommer en lag/regeländring om det snart ….

  2. Jonny Disenfeldt

    Riskerar terroristen dödsstraff i landet han utvisas till så får han ju tyvärr stanna i Sverige, det har vi sett flera exempel på. Vi har lång tradition av att skydda palestinska terrorister etc

    Har vi vetskap om t.ex svenska medborgare som agerar terrorister i andra länder , t.ex Irak så vägrar vår säkerhetstjänst att utbyta information om detta, vårt land värdesätter alltså terrorister högre än blivande offer … jag skäms över det svenska samhället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.