Ryktena om västra länken var fel

Ryktena om västra länken var fel. Hans Lindberg avslöjade snabbt och effektivt genom sina kontakter det rykte som spreds om att västra länken skulle omprövas. Enligt hans kontakter med regeringen ska inte västra länken omprövas.
Ett bra besked för Umeå!

Jag har ägnar dagarna åt att försöka hitta källan till detta rykte. Enligt mina efterforskningar verkar det vara Moderaterna som planterat detta i media. M ska enligt mina källor ha tagit en mening från 2015 års uppdrag till Trafikverket. Meningen handlar om att 20 ej påbörjade projekt ska granskas för att se om man kan minska koldioxidutsläppen. Inte ett enda objekt nämns dock i texten.

Moderaterna ska ha tagit meningen och skickat den till RUT, Riksdagens utredningstjänst, med frågan om vilka objekt det SKULLE KUNNA handla om. Svaret från RUT -där västra länken nämns som möjligt objekt-har man sedan läckt till media.

Det hade ju varit betydligt renhårigare att bara be regeringen redovisa vilka objekt det handlar om istället för att sprida falska rykten. Man kan undra vad M hade för baktanke eller syfte med det?

En kommentar

  1. Pingback: Ansvarslöst att sprida falska rykten | Hans Lindberg Kommunstyrelsens ordf Umeå (s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.