Trump tycker det är bra att 755 diplomater…

Trump tycker det är bra att 755 diplomater utvisas. Han sörjer inte Vladimir Putins beslutat att utvisa 755 amerikanska diplomater. Han tycker det är ett utmärkt tillfälle för det amerikanska utrikesdepartementet att spara pengar. ”Jag vill tacka honom (Putin) eftersom vi försöker dra ner på lönekostnaderna, sa Trump vid en pressträff i går.

Kommentaren såg ut att vara med glimten i ögat, men flera källor på amerikanska UD är mycket kritiska till uttalandet.
”Det är så otroligt demoraliserande och respektlöst mot de människor som tjänar sitt land på en ogästvänlig plats” säger en amerikansk diplomat till Politico.

3 kommentarer

 1. Mats karlsson

  Trumps skojfriska sida visar på en total okunnighet kring världspolitikens regler och allvar. Det drar även det amerikanska förtroendet i smutsen.

 2. Sixten Jonsson

  Till vilken nytta?Denfrågan kan man också ställa till de alla myndigheter som finns i Sverige .Det finns ingen som vet antalet myndigheter (900st)?och nya kommer till vid varje regeringsskifte .Jag är säker på att om vi reducerade antalet till behovet så skulle arbetsgivaravg kunna halveras .Trump levererar må jag säga.

 3. Mia

  ”ogästvänlig plats”?

  Faktum är att Ryssland och ryssar är väldigt gästvänliga. Klart över genomsnittet. Fast då måste man ha varit där också och inte enbart ha ”lärt sig” om landet via media.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>