Trump tänker dra in det statliga stödet till Puerto Rico

Puerto Rico har drabbats hårt av orkaner som härjat i området. Nu hotar Donald Trump hotar med att dra in statliga bidragen till Puerto Rico, De har ännu inte återhämtat sig efter den fruktansvärda orkanen Maria som ödelade mycket och återuppbyggnaden är långt i från färdig och pengar saknas. Varför han hotar att dra in pengarna har jag inte kunnat hitta. Men hot från presidenten och Vita Huset har blivit vanligt.

Puerto Rico, är en självstyrande del av USA, var en ”katastrof redan innan orkanen”, skrev Trump på Twitter. Han skriver att det blir upp till kongressen att bestämma hur mycket statliga pengar de ska få för uppbyggnad, och tillägger även att hjälparbetarna inte kan stanna ”för alltid”. Ett märkligt agerande av presidenten, visst måste det finnas fri rörlighet inom USA. Det dog 34 människor dog i orkanen och man har stora problem med elförsörjningen men rent vatten är också ett mycket stort problem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>