Vart är moderaterna på väg nu då

Vart är moderaterna på väg nu då. Det är 20 moderater som skrivit en motion om att man borde sätta in militär i särskilt utsatta områden

Polisen har i dag inte den numerära förmågan att upprätthålla allmän ordning. Då faller ögonen snabbt på
militären och försvaret, säger riksdagsledamoten Mikael Cederbratt till tidningen Botkyrka-Direkt. Moderaterna säger dock att man inte står bakom motionen. I vilket fall som helst så är det 20 riksdagsmän som står bakom motionen. Jag tycker det är en skrämmande tanke.

Mikael Cederbratt (M), heter den riksdagsledamot som går i spetsen för detta. Jag tycker att trots Moderaterna sagt att de inte stöder förslaget att sätta in militär i utsatta förortsområden i bland annat Storstockholm är en strömning som är inom 20 av moderaternas riksdagsmän.

4 kommentarer

  1. thedoctor

    Det är inte ofta jag håller med dig Lennart Holmlund men detta är riktigt läskigt. Militären ska ALDRIG användas mot sin egen befolkning. Helst inte mot någon annan heller i och för sig men vi är inne på ett rejält sluttande plan om vi börjar använda militär som polis. Det är lite märkligt att moderater ena dagen kan tala om hur förfärade de är över utvecklingen i länder som Venezuela men nästa dag vill de använda liknande metoder själva. För det är däråt utvecklingen pekar om man öppnar den här dörren.

    Ur ett rent resursperspektiv så kan man ju också resonera att om militären nu har tillräckligt med resurser att lägga på polisarbete så ta då de resurserna från militären och ge till polisen för att anställa riktiga poliser med goda arbetsvillkor istället.

  2. pelle

    fortsätter det som det är nu med rån mord knark stenkastning daglingen i vissa förorter kanske det är bästa alternativet o gå in o rensa bort dom kriminella o låta millitären ta över tills det blir lugnt,för politikerna bara snackar men inget händer ,o inte har vi sett att det blir bättre heller,eller holmlund om du har bra alternativ o förbättra förorterna skulle du kläckt ut det för 25 år sen ,för när ni o moderaterna har styrt sverige har ni ej brytt er om dom här områderna tyvärr

  3. Jag

    Moderater är idioter.
    Har dom glömt skotten i Ådalen där militären sköt ihjäl strejkande arbetare?

    Förövrigt finns det en enkel lösning att minska gängkrig och samtidigt frigöra resurser för polis och domstolar. Lösningen är att legalisera jazztobak. Vet att du inte håller med mig Lennart men om du läser på kommer du förstå.
    Allt fler länder legaliserar cannabis, nu senast Canada.
    Sjukvården har även börjat använda medicinsk cannabis vilket kan vara bra med tanke på att många blir beroende av starka knarkpiller som läkemedelsbolagen gör stora vinster på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.