Finns det några kvinnliga bilförsäljare

Finns det några kvinnliga bilförsäljare. Den frågan ställer jag mig på onsdag morgon när jag hämtat bilagan Bil& Bostad innanför dörren. Jag tittade på alla annonser och i ungefär hälften fanns det bilder på försäljarna och bland dem fanns inte en enda kvinna. Hur det ser ut på de företag som inte har bilder på någon av sina försäljare vet jag inte. Det kan också vara så att de företag som har bilder på försäljare kan det kanske finnas någon kvinna.

Om det nu är så att det inte finns kvinnliga vad är då orsaken till detta. Tittar man på bilder från mäklare ser bilden annorlunda ut. Inom handeln i stort tror jag att det är fler kvinnor än män som är säljare. Det skulle vara intressant att veta om det finns kvinnliga bilförsäljare och varför kvinnorna är underrepresenterade bland bilförsäljning.

3 kommentarer

  1. Mikael Bergström

    Jag har inte koll på alla, men jag har iaf träffat ngn kvinna då man ränt runt, men ovanligt är det. Lindholms Bil på Ersboda har Sara Wennerström som ansvarig försäljare på bilen MINI iaf. Men vore kul med flera helt klart.
    Trevlig em

  2. Jan Olsson

    Umeås kanske bästa bilförsäljare är kvinna och jobbar på Umeå Van Service på Västerslätt! Hon heter Elin Micaelsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.