Vad händer i samtalen Sydkorea

Vad händer i samtalen Sydkorea. Jag tror dock inte att det kommer att föra någonting framåt om Trump hotar och twittrar för mycket. Det ser inte heller ut som om Kim Jong-Un går i Kinas ledband. Så här är en av Omnis många notiser om de kommande samtalen mellan de två diktatorerna.

Kärnvapennedrustning, ett slutligt fredsavtal efter Koreakriget på 1950-talet, en normalisering av Nordkoreas diplomatiska relationer, lättnad i sanktionerna och mänskliga rättigheter. Det är frågorna som står på spel vid toppmötet mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas diktator Kim Jong-Un, enligt nyhetsbyrån AFP.

Och så finns den en sista fråga, lyfter AFP fram: Säkerhet. Kim Jong-Uns främsta prioritet är att hans egen regim ska överleva. Därför höll mötet nästan på att utebli när Trumps säkerhetsrådgivare John Bolton talade om en Libyen-modell i en intervju i april.

CBS News är inne på samma linje: Nordkorea såg Boltons uttalande som ett hot. Libyens ledare Muammar Gaddafi blev till slut avsatt och dödad efter att ha gjort upp med USA. Slut citat.

Det vore väl för väl om det blev ett fredsavtal efter snart 70 år, men att tro att man ordnar det på några dagar känns inte som möjligt. Det är klart tror jag att det måste till mycket innan Nordkorea tar bort kärnvapnen där de har en hållhake men också kan leda till ett helvete i världen. Jag tror inte Trump kan lägga skyddstullar i alla fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>