Så blir vi världens första fossilfria…

Så blir vi världens första fossilfria välfärdsland. Vi sossar går till val på detta och om man tittar runt omkring i världen så är det viktigt att komma bort från fossila drivmedel. Då är det självklart att någon måste ta ansvaret att bli först. Bara den extrema värmen vi haft i sommar beror helt säkert till stora delar på klimatförändringar. Så här ser Socialdemokraternas program ut

Klimatet är en av vår tids största utmaningar. Vi presenterar nu förslag på vägen mot vårt mål att Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsland. Socialdemokraterna går till val på att skapa ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige. Att ha en politik för att hantera klimathotet är en viktig del i detta.

Sverige har möjlighet att påverka klimatfrågan globalt dels genom att trycka på internationellt för en mer ambitiös klimatpolitik och dels genom att visa omvärlden att vi kan bli världens första fossilfria välfärdsnation.  
Den socialdemokratiskt ledda regeringen har därför under denna mandatperiod lagt en lång rad skarpa förslag för att klara omställningen mot ett fossilfritt välfärdsland och nå de klimatmål som riksdagen beslutat om. Budgeten för miljö och klimat har fördubblats jämfört med alliansens sista budget 2014 med stora investeringar för klimatet över hela vårt land, med ökad inblandning av förnybart i bränsle och med miljöbilssubventioner. Det vill vi fortsätta med.

Nästa mandatperiod vill vi dessutom:
”Ta initiativ till att EU utlöser artikel 14 i parisavtalet så att världens länder måste göra mer för minskade utsläpp

”Fler åtgärder för att minska utsläppen inom transportsektorn, ökad inblandning av förnybart, minskade utsläpp för flyget och reseavdrag som gynnar fossilfritt

”Att det ska bli lättare att göra rätt, fler åtgärder för ökad återanvändning, återvinning och minskad nedskräpning. Pant för mobiler, insamling nära hemmet och upphandlingskrav på återvunnet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>