Ingen har haft modet att rätta till orättvisorna i boendet

Ingen har haft modet att rätta till orättvisor i boendet. Det tycker jag är märkligt. Det finns en Orättvisa mellan ägande av bostad och hyresrätter. Så kan vi inte ha det, man kan fråga sig om det är rättvist att en som bygger en lyxvilla för 20 miljoner ska fattiga hyresgäster subventionera ränteavdragen på dessa 20 miljoner om personen lånat allt. Ju högre ränta ju mer pengar tas ut det ekonomiska utrymmet.Jag tycker detta visar hur både äganderätten och bostadsrätten subventioneras så mycket tack vare ränteavdragen. Vi i S har sagt för länge sedan i olika kongressbeslut att vi ska ha en neutralitet mellan upplåtelseformerna. Inget görs men varför säger ingen

Det finns en lösning på detta problem för att inte hyresgäster ska ha sämre villkor än ägandet och det är att man momsbelägger hyran med säg 7%. Då får hyresvärden dra av byggmomsen som är 25%. Då blir inflyttningshyrorna betydligt lägre. På det befintliga beståndet blir inte hyrorna högre då fastighetsägarna får dra av momsen på alla driftskostnader. Det vore viktigt även för att få tillstånd ett bättre underhåll och livslängden på lägenheterna förlängd vilket också är god ekonomisk hållning. Det skulle också ge fart åt bostadsbyggandet omedelbart och det vore bra både för att få privata fastighetsägare och för de allmännyttiga fastighetsägarna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>