Per Kenttä på Idun, kommunens Fd ekonomichef

Per Kenttä på Idun, kommunens Fd ekonomichef. I går presenterade Björklöven sin nye sportchef Per Kenttä på Idun. Många Lövenfans fanns på plats vilket egentligen visade hur stort intresse det finns för ishockeyn i Umeå kommun. När han presenterade hur han tänker bygga laget kändes det tryggt och säkert men det ställer även krav på spelarna att följa de riktlinjer man tränar i och att det ska ske snabba spelvändningar vilket inte skedde den gångna säsongen.

Målskyttar trodde han det fanns även bland de spelare som finns kvar i truppen och de blommar ut om man följer den uppgjorda planen. Några spelare behövs och ytterligare en målvakt. Några juniorer har lyfts och skall träna med A-laget. Jag frågade om vem som skulle bli andretränare och erbjudandet fick jag. Det blir en intressant säsong och nu borde sponsorerna och biljettförsäljningen ta fart. Jag hörde i går att Umeå kommun inte längre är mer vilket är synd och jag förstår inte näringslivsservice att man inte vill använda ett så stark varumärke som Björklöven.

I dagens VK fanns ett reportage från revisionen som granskat den fd ekonomidirektörens agerande som resulterade i ett avsked. Det uppdrag som lagts redan under min tid att vi skulle få bort alla små faktureringar hade gjort på ett sätt där man tappat kontrollen. Läs reportaget eller revisorernas granskning och särskilt både Vänsterpartiet och Arbetarpartiet ni som spydde galla över kommunledningens agerande i frågan. Det minsta man kan begära av er är en riktig offentlig ursäkt och främst bör den riktas till Hans Lindberg. Vilken tur att era partier inte ledde kommunen. Det sätt som ni agerade på ger en säker plats i skamvrån.

2 kommentarer

 1. Jan Hägglund

  Hej Lennart.
  Som du vet är jag involverad i en annan debatt nu som jag kommer att fullfölja. Men jag KOMMER att skriva om denna fråga framöver. Och jag vill att du ska tänka på en sak: de två ekonomicheferna stängdes av från sina jobb, som om de vore brottslingar, för ETT ÅR SEDAN. Då fanns inte denna rapport. Men jag anser att det finns anledning att dra andra slutsatser av rapporten än vad VK gör. Däremot kommer debatten nu att kunna föras i ett annat tonläge. Men debatt kommer det att bli.
  Ha en bra dag.
  PS. Jag kommer att vara på Rådhustorget 13.00 och dela ut presenter. DS.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Men jag vet ju hur de trixade för det var jag och Tamara som lade uppdraget att se över de små fakturorna och då gjorde man något helt annat och bristen i tekniska är stor. Uppdraget innehöll inte ett ord om att fastigheterna skulle anslagsfinanseras vilket de gjorde och då blev allt utom all kontroll. Jag vet ju hur uppdragen löd då jag sjrev dem själv men de redovisades aldrig för budgetberedningen. Det är ju allmän handling så det vet jag hur man gjorde. Sedan var det partier som drev ifenom att man skulle upphöra med en förvaltning vilket jag tror kommer att kosta minst 200 miljoner trots de säger att man ska samarbeta. Jag vet nog mer än de flesta tjänstemännen hur detta går och de flyttade även bort budgetchefen vilket var rena rama idiotin. Hon kunde ekonomin vilket jag inte tror de nya kunde, inte som hon i alla fall

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>