Finansministern har helt rätt

Finansministern har helt rätt. Hon har sagt att hon öppnar för att kronofogden ska kunna ta ifrån kriminella som har dyra värdesaker. Jag ska villigt erkänna att det trodde jag var möjligt även idag. Om någon vanlig  person har skulder av något slag så kan man efter en viss process ta saker från personerna. Så här skriver Omni ekonomi kort om vad finansministern sagt.
SVENSKA SKULDERNA
Finansminister Magdalena Andersson (S) öppnar för att kronofogden ska kunna ta ifrån kriminella deras dyra klockor, smycken, märkeskläder och lyxbilar för att betala deras skulder.
 Här handlar det om att vi inte ska ha livsstilskriminella som åker runt i lyxbilar samtidigt som man har stora skulder till brottsoffer, säger Andersson till TT.
Kronofogdemyndigheten har fått ett ökat tillskott på 65 miljoner kronor i budgeten över de kommande tre åren, vilket är lägre än de 90 miljoner myndigheten ville ha. Slut citat från Omni

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>