Umeå C, fastighetsskatt, anonyma kommentarer och Påsk!

I tisdagens blogg sa jag att vi skulle sätta ner fötterna när gäller resecentra Umeå C. Genast svarar Sellström och påstår att vi bestämt oss. Läs min blogg så behöver ni inte fundera över vad jag har sagt eller inte sagt. Däremot är min och mitt partis uppfattning; kommer det fram saker innan man har bestämt sig för hur det ska se ut – ja då ska det också synas.

Man kan inte fortsätta om man är på väg åt fel håll. Tomas Ahrling på Sport och Motion som Sellström hänvisar till har både jag och våra kommunala tjänstemän pratat med. Han har ju sitt hus och sina avtal och skulle det bli en flytt så gör man sånt i samråd med honom. Det är han och kommunen medveten om.

Däremot tror då inte jag på modellen med en massa övergångar. Resecentrafunktioner på båda sidorna om vägen måste man fundera på om det är bra för resenärerna. Resenärerna ska stå i centrum. Det är ju för dom resecentra är till för, inte för buss- eller tågbolagen, inte för fastighetsägarna utan för resenärerna.

Jag hoppas bara att det finns planerare som vet hur ett sådant centra ska planeras som är till det bästa för resenärerna. Ett bra planerat och ett fungerande resecentra ger även positiva effekter för kollektivtrafikresenärerna, vilket är viktigt om vi ska öka resandet.

FASTIGHETSSKATTEN har jag sett att en del jublar över. Självklart är det en del som kommer att vinna på förslaget, men vet man det redan idag. Jag läste regeringens pressmeddelande och där står det att totalt är det ingen sänkning utan det ska finansieras inom bostadssektorn. Jag repeterar; borttagandet av skatten ska finansieras fullt ut inom bostadssektorn!

Det innebär att sektorn ska betala en kraftig sänkning för de med hög fastighetsskatt från någon annan inom bostadssektorn. Det här är en klassisk skattesänkning för dom som har god ekonomi, vilket tas från dom som har sämre. Så slå er för bröstet vinnare, men glöm inte bort att din sänkning betalas av någon annan, en typisk fördelningspolitik från högern. Totalt sett ingen skattesänkning, utan en omfördelning då sänkningarna ska finansieras inom bostadssektorn och detta enligt finansministern!

ANONYMA KOMMENTARER. I går kommenterade jag bloggandet och de anonyma inläggen som tillåts. Jag tycker det är ett unket sätt att tillåta den typen av kampanjer. Inte mindre förvånad blir man när VK:s insändarsida gör reklam för den typen av inlägg. Jag har sagt att det är ynkryggar som inte törs stå för sina åsikter. Jag kommer aldrig att kommentera dessa och som jag skrev i förra bloggen så överväger jag att sluta.

Tidningar som tillåter anonyma påhopp och anonyma kampanjer som ligger bakom sånt ställer jag inte upp på. Låt dom som ställer upp på Sellströms politik göra det offentligt. Man kan mycket väl inse varifrån den här typen av påhopp kommer ifrån. Jag vet inte om VK dessutom har samma öppna kanaler till Folkpartiet som vad som framkommit i TV.

GLAD PÅSK!
Avslutningsvis, Glad Påsk på er alla, och hoppas att ni kan vara ute och röra på er under allt detta firande. Stoppar inte hostan mig så blir det gäddfiske för min del.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.