Åh dessa köer

Köer, köer, köer, köer
Hela Tegsbron är full av köer. Visst vet vi att ett körfält skulle stängas, men vad är gjort för att visa bilisterna att det finns andra vägar. Kommer du söderifrån ser du skyltarna för vägarbete när du inte ens kan vända. Tänk om det fanns en hänvisning redan före rondellen på E4 på Röbäcksslätten med en hänvisning till Kolbäcksbron eller senare till Kyrkbron. Då är jag säker på att många valde en annan väg än befintlig E4. Varför ger man inte bilisten en chans att slippa köa?

Vindkraftverk
Jag fick förtroendet att inviga den nya vindsnurran i Holmsund. Har inte trott på detta förut, främst av ekonomiska skäl. Nu är det lönsamt och tänk vilken ren produktion. Att bilda förening ger ändå bättre ekonomi då man slipper vissa skatter för det man producerar åt sig själv. Alla vill väl bidra till en bättre miljö men av erfarenhet vet jag att det uppstår protester nästan oavsett vart de läggs. Men här behövs ett nytt tankesätt. Att minska utsläppen måste gå före andra intressen, av miljöskäl. Sedan måste dom stå där det blåser bäst och nog finns det saker som är fulare.

Annars var jag stel hela torsdagen efter en långpromenad över Sörfors, men det gav nästan 5 timmars tid att tänka och bra mår man när man hämtat sig. Jag ska återkomma med en del idéer jag fick. Men visst blir man förbannad på alla som skräpar ner efter sig. Helgen blir nog en del arbete i rabatt och potatisland med avbrott för trav, annars finns min kalender alltid på http://www.s-info.se/holmlund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.