Mera köer och trängsel

I fredags hade jag synpunkter på skyltningen på Tegsbron med anledningen av underhållsarbeten som kraftigt begränsar framkomligheten. Ytterligare kommentarer kommer först idag. Jag hade glömt kabeln mellan telefon och datorn då jag åkte till stugan och jag har inte VK där. Blev förvånad över vägverkets kommentarer. Visst fattar jag att man skyltade efter sina regler, men tänk om inte dessa fungerar. Visst måste det finnas någon i Umeå som kan måla några informationsskyltar om det skulle behövas? Det måste jag kolla upp.

Fotboll
Vädret var strålande men kvalmatchen mot Danmark går inte att undvika. Jag är förvånad över säkerheten. Vilken diskussion det var i Umeå när UIK skulle spela UEFA cup på sandåkern. Här kan man springa rakt in på plan. Däremot var ordvalen mot den danske supporten väl tilltagna.

6 juni
I veckan är det nationaldag i Sverige. Jag har själv svårt att tro på en riktig festdag. Det finns som inget riktigt att fira, bara en dag som beslutats ska vara en helgdag.

Moskébygge
Får nu se om vi har religionsfrihet i Sverige när man ska försöka få bygglov för en moské. Det känns som om det finns motstånd mot andra religioner.

Mellanöstern
Ständiga strider i mellanöstern. Nu är det strider i Libanon i palestinska flyktingläger. Ett sånt besökte jag 1969 när jag var i FN tjänst. Det ser ut som om en del militanta grupper använder palestinierna för sina egna syften att få kriga. Jag tror inte det går att skapa fred annat än korta stunder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.