Fiskeplundring

När man går ut på en kvällspromenad upp till Klabböle och går efter vattnet så ser man att det kan det bli en bra utvecklingsplats för naturlax och öring när vi har byggt om i Norrfors med ny trappa och andra vandringsåtgärder. Då kan stammarna börja öka om dom inte fiskas bort. Jag tror det blir ett lyckat projekt.

Däremot håller mänskligheten på att plundra våra hav och sjöar på fisk som kan utrota bestånden. När EU eller andra lägger förslag på minskade fångster blir det ramaskri på näringen.

Dom som har kunskaper vill att sillfisket ska minska med 40 % i Nordsjön, Skagerack och Kattegatt. Torsken är det ändå sämre med och på vissa ställen förslås minskningar med 50 %. Ålen är redan utrotningshotat och Sverige har förlorat 99 % av all ål. Bovarna i detta drama är Frankrike och Spanien som fångat de små glasålarna. Det är säker likadant över hela världen.

Lika sant som man behöver begränsa växthuseffekterna måste fisket begränsas kraftigt på många områden. Som lekman tycker man det är märkligt att så mycket av fisket ska ske just vid leken och föryngringsprocessen. Löjan finns väl snart inte heller utan den fiskas bara för rommens skull. Fisket får inte vara större än tillväxten. Man måste göra något internationellt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.