Vad är helg?, ljug och härskarteknik och Juan Fonscea

Dagens blogg har många teman men man kan verkligen börja fråga sig vad som är helg när man börjar titta i handlingarna för måndag och tisdagens sammanträden.

På måndag är det länsstyrelse och på tisdag är det arbetsutskott och näringslivs- och planeringsutskott. Totalt är det är runt 900 sidor att läsa. Är det helg då man ska läsa allt detta? Jag tycker det är alldeles för många sidor och jag har påpekat detta hur många gånger som helst.

Jag tror att det skulle gå att skriva mycket kortare om ärendena för att vi ska kunna fatta beslut. Vill någon ha mera underlag finns alltid mera bakgrundsmaterial att få. Jag får ibland den hemska tanken att man skriver längre om man är osäker på vart man ska med förslaget till beslut och hur ska de medborgare som är intresserad av att följa med – orka läsa allt detta? Det går också åt en massa tid bara till själva skrivandet och det upprepas och upprepas till leda.

Ett exempel är om man svarar på en motion får man självklart med motionen men i yttrandet upprepas nästan alltid vad motionen krävt. Vi har på tisdag många tunga ärenden upp till beslut och mycket att läsa, men som alla förstår lär man sig läsa vad som är viktigt och resten har man inte tid att bry sig om. Till alla som skriver underlag till beslutsfattare; lär er skriva betydligt kortare då ska ni få rikligt med beröm.

? Stugan – inget annat
I gårdagen blogg smög det sig in ett fel beträffade toapapper. Det är i stugan vi stoppar det i en korg såsom man gör i många europeiska länder och då går det till återbruk för förbränning istället för att skiktas i rör med rent vatten, världens största bristvara.

? Ljug
I dagens VK och VF ljuger vänsterpartiet läsarna rätt i ansiktet. De säger att vi tar bort målet om heltider. Vi hade en skrivning i ständiga förbättringar av verksamheten, men vi har följande skrivning i målen: ’Heltid som norm deltid som möjlighet och att arbetet ska organiseras för att möjliggöra detta’. Det finns inte pengar att bara öka tjänstgöringsgraden för deltider utan det kan röra sig om schemaläggningar och andra förändringar i organisationen som behövs.

Det finns personer i politiken som tar till riktigt dåliga angrepp om man inte delar deras uppfattning. Då kallar man det härskarteknik. Den typen av kommentarer biter då inte på mig, inte ett enda dugg. Man måste ha respekt för olika uppfattningar.

? Juan Fonscea har nu avverkat ytterligare ett parti, det andra sedan han var aktiv hos oss, mp och kd därefter och aldrig vill alla samma sak som honom. Jag minns mycket väl när han var här för att försöka prata in Jabar Amin som riksdagskandidat för oss. Kan man byta partier så ofta som han gjort kan det inte finnas någon ideologi alls.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.