Hopplösa människor och Lorentz sista styrelsemöte

I morgon ska vi ha Länsstyrelsens styrelse i Skellefteå. Det passar alldeles utmärkt även om det blir tidig avgång från Umeå för en del av oss, men alla andra får ju åka tidigt alltid. Det passar bra med Skellefteå då det är Lorentz
Andersson sista styrelsemöte som landshövding om han inte tvingas till något ytterligare möte med ev några planärenden. Jag tycker han har gjort ett bra jobb, men visst hörs det att han har sitt hjärta i Skellefteå och något annat vore konstigt.
Det är klart rollen är annorlunda och jag brukar till och från pika honom mot den byråkrati som finns då jag vet att han i allra högsta grad ogillar den, inte minst detta med bevarande av för mycket skog. Här kommer ju ordern från husse i Stockholm och då är det att verkställa. Avtackningen av honom blir dock senare.

I går tog jag upp föräldraansvaret och att det är dom som ska se till att ungarna håller sig nyktra och jag pekade också på att vi måste hjälpas åt och tipsa polisen om saker som vi tror är olagliga. Görs inte detta måste det anställas så mycket poliser att det blir en polisstat. Ska återkomma till några rader om den hopplösa människan som aldrig lär sig att plocka upp efter sig. Jag har berör det på torg och i parker där man bara dör ifrån sina förpackningar eller vad det kan vara. Jag som är ute och går mycket ser ju hur grisiga man är och lämnar efter sig. Ta också bönderna som ett exempel. Du får fara nästan var som helst ser du rester efter förpackningar från höbalarna eller de stora vita äggen som jag kallar det.
När det gäller de centrala delarna kanske det måste til mer övervakning och hårdare regler i lokala ordningsstadgan. Det får vi snart överväga då den är på gång

Nu är potatisen i jorden och solen lyser och det kan inte bli bättre väder men säkert finns det någon som klagar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.