Släpp prestigen Maud Olofsson, och nu accepterar media umgänge med Kina

Som jag skrev igår så är det länsstyrelsens styrelse idag. Det är inga heta ärenden, men det har tagit alldeles för lång tid innan EU-programmen mål 2 och Botnia-Atlantica godkänts. Det känns som om regeringen tagit onödigt lång tid på sig, inte fått iväg det och inte utsett folk till s.k. beslutsgrupper. Det här är ju Maud:s bord att fixa så skynda dig vi får ju årliga anslag till länsstyrelsen.

Bekymren om förändringarna i transportstödet ligger kvar. Där bör ni ompröva ert ställningstagande Maud. Jag är helt säker på att det är viktigt när Volvo ska ta beslut om framtida investeringar i fabriken här. Idag får man stöd för de 30 000 första hytterna och inte de 36 000 andra. Och lastbilsförsäljningen ökar i hela världen och då behöver Volvo mera hyttkapacitet och den tycker jag ska utvecklas i Umeå. Så släpp prestigen och ändra dig Maud och stå pall mot moderaterna som aldrig gillat transportstödet.

År 2000 var vi en Västerbottensdelegation till Kina för att utveckla handeln. För att företag ska kunna göra detta, i alla fall då, skulle politiker följa med. Vi var i en liten provins med bara runt 45 miljoner som låg långt norrut med Harbin som är isskulpturernas huvudstad och också deras läns huvudort. Ericsson tecknade stororder även den gången på över en miljard och andra stora företag var med.

Men vad vi blev bespottade för att vi reste dit, trots att det var bra för jobben i Sverige. Vissa media gick våldsamt hårt fram. Idag när Reinfeldt får besök av Kinas högste chef är det glamor. Vi pratade även mänskliga rättigheter med kineserna. Jag bara funderar över varför det var fel när vi försökte få igång handel med Kina men jättebra när Reinfeldt umgås med kineserna och säger samma sak och vill ha handel. Var vi ute 7 år för tidigt? Det tror inte jag, Sverige kom dit lite för sent.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.