Klubbkänsla, Göran Perssons misstag, Utnämningspolitik från höger

*Klubbkänsla.
Malin Moström knyter fotbollskorna igen ett riktigt glädjande besked för fotbollsälskarna. Beskedet kom lika överraskande som beskedet att sluta när hon låg på internationell toppnivå. Det här visar att det finns spelare som fortfarande har klubbkänsla och inte enbart lagkänsla. Visserligen har hon lovat fram till uppehållet men när hon nu tagit steget hoppas jag att hon skulle få med sig ett VM guld innan fotbollsskorna stoppats undan för alltid

*Göran Perssons misstag

Göran Perssons största politiska misstag för oss i Umeå var att byta ut Ines Uusman i den socialdemokratiska regeringen och ersätta henne med Björn Rosengren. Har hon suttit kvar med ansvar för kommunikationerna är jag övertygad om att vägfrågorna varit lösta. Under hennes ledning hade regeringen avslagit 5 andra överklaganden om delar i vägprojektet, Kolbäcksbron, 2 av sträckorna ner till Holmsund, indragningen av Klabbölevägen förbi Volvo lastvagnar och vägen över slätten till Volvo. Motivet var att det ingår i vägsystemet i Umeå för att lösa de problem som fanns. Hon insåg vad som behövdes och gick att prata med. Idag finns problemen kvar och Umeåborna vill ha dom lösta men pengarna är borta för helheten. Vi jobbar självklart vidare för att få igång projektet. Det ligger även ett stort ansvar på att det inte lösts och att miljöproblemen finns kvar på dem som överklagade och inte såg till helheten för Umeås tillväxt utan bara till egenintresset. Det finns självklart politiker som också bidrog till detta i centern, vänstern och miljöpartiet. Men hade Ines Uusman varit kvar hade problemen inte funnits utan vägarna hade byggts

*Utnämningspolitik från höger

Färre kvinnor får toppjobb sedan den nya regeringen tillträtt visar det sig efter granskningar som gjorts. Det är i och för sig inte konstigt med den syn man har på jämställdhet och som deklarerades före valet. Jag minns bara hur Maud Olofsson agerade för regeringsskiftet och tyckte det utsågs för få kvinnor. Vad tyst hon har blivit i denna fråga liksom folkpartisterna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.