Vargar, en jordgubbsodlare kvar och studenternas ekonomi

*Vargar
I går var det start för Bangolf SM här i Umeå och invigning för tävlingarna för mig, men självklart tid till att följa en del spelare och prata med gamla bekanta. Det intressantaste i går var kanske inte tävlingarna utan att en av Umeå, s spelare senioren Joel Nilsson tillsammans med några anhöriga såg två vargar på sin sommarstugetomt i Bastuträsk. Jag tror däremot inte han kommer att vara så rädd för vargen att han avstår från bärplockningen. En sådan här regning och grinig dag avslutade jag med att under ett par timmar spela riktig rocken roll. Den musiken älskar jag och det finns självklart några riktiga höjdarlåtar.

*Bara en jordgubbsodlare kvar i Umeå

När jag ändå var i stan passade jag på att besöka förre länsstyrelsetjänstemannen Leif Forsling som bor i Östansjö en liten by norr om Kassjö. Däremot visste jag inte att han är den ende kvarvarande jordgubbsodlaren som är verksam i Umeå. Jag tror det var nu runt helgen som han öppnar sin odling för självplock. Som ni säkert förstår så tog jag tillfället att provsmaka läckerheterna. Tippar att det beror på dålig lönsamhet att han är ensam kvar eller så är det allt det arbete som ska göras för att hålla igång anläggningen. Jag blir då inte avundsjuk när man ser hur han och hans fru får står på knä och rensa ogräs. Jag tror vi måste sätta någon typ av bevarandestämpel på familjen Forsling i Östansjö och hoppas att vädret blir så att jordgubbarna går att plocka och att de inte ruttnar bort

*Studenternas ekonomi
Nu har det presenterats en rapport om den usla ekonomin för studenterna. Att den försämrats med den nya regeringen är väl ingen hemlighet. Nya A-kassereglerna är ett exempel. Över hälften av studenterna är i behov av hjälp av någon annan, Flera funderar på att sluta.
Regeringens politik är ju att gå tillbaka till det gamla klassamhället och där studier är till för dom som har råd, det vill säga till för de som får hjälp hemifrån. Regeringens politik går ju ut på att de som nu inte har råd att fortsätta studera i stället ska söka jobb som pigor och drängar. Det är den politiken som har ansetts så angelägen att få till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.