Ge ansvaret för hastighetsövervakningen till väghållarna

Trav i kväll
Tid har getts att fundera över dagens V65 där det är verkligt fina lopp. Storloppet tippas stå mellan Going Kronos och Citation men jag tycker man även måste ha Camilla Higness i tankarna med Umeåbekantingen Peter Ingves bakom tömmarna. Hon har gjort några riktigt fina insatser på slutet och kommer att ge grabbarna en match. Jag tar med henne på kupongen både på dubbeln och på V65

Hastighetskontroller

Kontroller av hastigheten sker mer och mer med kameror, och hoppet är att hastigheten ska minska och därmed olyckorna. Det här är en polisär sak och pengarna tillfaller statskassan. Däremot är det väghållarna staten via vägverket, kommunerna och så enskilda vägar som får stå kalaset och bygga bort ställen med stor olycksrisk.
I Umeå har vi kostat på en hel del åtgärder för att bygga bort olycksdrabbade platser, inte minst vid skolor och övergångsställen. Vi har också tagit bort många signaler då det visat sig att de platserna är olycksdrabbade .
Barnen litar på att det är grönt vid grön gubbe och går men tyvärr händer det att det blir påkörningar både på fotgängare och att hastiga inbromsningar leder till påkörningar bakifrån med svårartade skador.
Jag har en tro att om kommunerna själva fått ta ansvar för hastighetskontrollerna och få ha kvar intäkterna från fortkörarna skulle vi inte behöva investera lika mycket i vägsystemet för att tvinga ner farten vid exempelvis skolor
Då får man väl kalla det fortkörningsavgift i stället för bot. Det gick att göra om parkeringsböter till avgifter så självklart går det att göra så även då det gäller fortkörning.
Jag har haft en motion till vår partikongress i frågan men de insåg inte fördelarna men jag är övertygad om att det kommer och är övertygad om att jag har Ulf Björnstig på olycksfallsanalysgruppen med mig. Det finns länder där man genomfört förslaget med lyckat resultat. Lika självklart är att vägverket skulle ta ansvaret för det statliga vägsystemet. Ett förslag i min anda kopplar ihop ansvaret för drift och underhåll och ansvaret för trafiksäkerheten där hastighetsbegränsningar och övervakningen ligger
http://www.s-info.se/Holmlund
Vi Vinner i Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.