Umeå och andra kommuner betalar för skattesänkningarna i Stockholmsområdet

* Vi betalar skattesänkningar för Stockholmsområdet
I den omläggning som görs inför nästa år förs pengar över från Umeå kommun och andra kommuner till främst storstadsområdena och Stockholmsregionen.

Den kompensationen är för att dom har högre löneläge och högre löner, vilket dessutom ger mera skatteinkomster. Nu ser vi att flera kommuner där sänker skatten vilket innebär att det är vi som får betala skattesänkningarna.

* Överklaganden som kostar liv
Det har framkommit att Vägverket har haft för avsikt att bygga mitträcken på en viss sträcka. Det har ännu inte blivit av för några berörda har överklagat så arbetet har inte kommit igång.

På den sträckan har människor fått sätta livet till. Det måste kännas hårt att veta att dom människorna förmodligen hade levt idag om mitträcken funnits.

Vägar ger intrång, visst, men ur trafiksäkerhetsskäl så är det bättre att vägar byggs med mitträcken så att det därmed blir parallellvägar. Det måste gå snabbare att få fram beslut.

* Inget innebandy VM för damer i Umeå
Det blev inget innebandy VM för damer här i Umeå. Det kändes också som så när dom var här på besök med de förväntningar man hade och de krav som skulle presenteras på kort tid. Där fanns långtgående förlustkrav utan att det fanns en budget.

Skulle kommunen ge sådana garantier, som var större än vi upplevt tidigare, försvinner kravet på dom och arrangörerna att ragga pengar. Kommunerna ska väl inte ta vilka garantier som helst.

Vi har satsat på riksgymnasiet och upplevdes som bäst i övrigt. Men jag tror inte sporter som kör med sådana metoder, dvs. att det alltid är skattebetalarna som ska ta riskerna, kommer att ha någon ljus framtid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.