Reinfeldts rekryteringsproblem och centerkritik

Reinfeldt har haft problem vid rekryteringen av stadsråd. Nu börjar även ’köpta tjänster’, som nu senast från Carnegie, vilka skulle hjälpa till vid försäljningen av företagen, strulat till sig.

Carnegies förre chef som anställts för att genomföra detta slutar, en stadssekreterare som innan tjänsten hos Mats Odell jobbade på Carnegie får byta jobb.

Man får olustkänslor när man ser hur folk underställda regeringskansliet har haft kopplingar till det bolag som skulle sälja ut de statliga bolagen. Carnegie, ett bolag som blåst upp sitt eget resultat och där anställda tjänat stora pengar på detta. Undra när bubblan spricker helt för Reinfeldt.

* Vart är centern på väg?
Centerns kovändning i politiken har varit 180 grader då de vänt från att vara ett landsbygdsparti, med stark folkrörelseanknytning, till ett extremt nyliberalt parti. Centern är det parti som bland annat gått i spetsen för att slå ner fackföreningsrörelsen.

Det har varit ganska tyst utåt även om vi som möter centerpartister ofta känt att det finns ett starkt missnöje med den väg man valt. Börje Hörnlund är en av få som officiellt gått ut och sagt att det har varit fel väg. Han var dock ensam med detta fram tills igår då centerns tjänstlediga kommunalråd från Ragunda tog till storsläggan ordentligt i en debattartikel i expressen.

Han säger i korthet att partiet tappat kontakten med gräsrötterna och att Stureplansandan förstör centern. Det var ett sanningens ord som jag känt skulle komma.

* Hållbar etanolproduktion?

Jag tar åter upp detta med etanol. Vi måste byta från fossil bränsleanvändning till förnyelsebart som i ett led i vår strävan om att skapa ett hållbart samhälle. Men vi får inte bli fartblinda så vi vid framställningen använder lika mycket energi bara för att framställa ny energi.

Däremot hade jag gärna velat ha mera etanolbruk men då måste den produceras där man får ut störst energivinst vid framställningen totalt. Men som det ser ut nu känns det inte som någon hållbar lösning. Energimässigt får man bara över 1 liter om man framställer 10. Ur vete får man 5. När det gäller framställning av etanol ur barrved har emellertid ingen kunnat visa vilken energivinst det blir.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.