Skäll tillhör inte ovanligheterna och Migrationsverkets ansvar m.m

* Jag får skäll
Det är inte ovanligt för en ledande politiker att man får skäll. Många har varit irriterade på mig för att jag bloggar på vk.se och att hemsidan får en del läsare på grund av detta, samt därigenom mer intäkter. Det kan låta ungefär så här: "Varför gynnar du VK genom att blogga på en tidning som har som målsättning att förfölja dig och socialdemokratin."

Jag har funderat på detta men det innebär samtidigt en möjlighet för mig att få säga min mening om saker som speglas i tidningen. En möjlighet att, i vissa fall, ge en annan bild. Däremot ogillar jag det system som präglar dagens digitala värld, nämligen att man kan bluffa om vem man är i de kommentarer som görs.

* Migrationsverket ta ert ansvar
Myndigheten riktar kritik mot kommuner som inte tar emot ensamkommande barn som flyktingar, det är riktigt, men de bör också själva ha bättre koll. Migrationsverket ska inte skriva avtal med de kommuner som inte tar hand om flyktingbarnen, utan skickar dom till andra kommuner och själv behåller pengarna till annat. Skrev även ett blogginlägg om detta igår (se gårdagens blogg).

*Högerpolitik skadar kulturarvet
Besöksfrekvensen har gått ner kraftigt sedan alliansregeringen införde avgifter på de statliga museerna, i vissa fall har besöksantalet halverats. I framtiden är det bara de som har råd som kan ta del av vårt kulturarv. Om man sänker skatterna för de som har det bäst ställt innebär det bara att de får ännu bättre råd att se kulturarvet. Alla andra stängs ute – vilket i dagligt tal kallas klassigt högerpolitik.

* Läsa och redovisa alltid rätt
Jag har fått en del frågor angående VK:s redovisning av Bertil Hammarstedts löner. Han tjänar inte 161 000 som en del läst det, utan Bertil får 42 000 som halvtids VD i kommunföretag. Därtill tillkommer kostnader för pensioner och sociala avgifter. I reportaget stod det arvode för VD i Företagscentra på drygt 75 000, i det ingår pensioner och alla andra lönebikostnader som ingår i ett arvode. Det baseras på en lön på 42 000 kr. Han har dessutom ett konsultarvode på 2000 kr i logistikcenter och i det ingår allt utom en pensionskostnad och 6 000 i arvode infrastrukturbolaget, samma konstruktion som ovan. Så lönen är inte 161 000 som en del tror när man räknat ihop allt i konsultarvodena. I arvoden till konsulter ingår alla kostnader, även pensioner och sociala avgifter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.