TV, skidåkning och svenskt näringsliv

* TV:s synsätt
Enligt Berno Jonsson på TV Västerbotten kan man inte spela V75 tillsammans med politiker och tjänstemän för då är det socialdemokratsikt kotteri. Jag tror inte han vet vilken politisk uppfattning Curt Åström har, Curt som jag känt sedan skoltiden och som jag åkte skidor tillsammans med. Jag är också med i ett lottobolag med kommunala tjänstemän, privatpersoner och företagare och jag vet inte vilken politisk uppfattning flera av dem har. Jag vet inte om intervjun har sänts eller kommer att sändas men kan inte låta bli att reagera ändå. Självklart spelar jag trav med precis vem jag vill. Däremot tror jag inte han vill diskutera det interna kotteriet och kopplingen till vissa politiska partier.

* Skidåkning i kris
IFK Umeå har varit en av landets bästa skidklubbar men verkar ha fått det tungt efter Per Elofsson. Kan någon tala om varför? Jag vet inte om det finns några elitåkare kvar. Sverige verkar inte heller ha det så mycket bättre och där har man tagit in Gunde Svan som jag önskar lycka till. Vi har ett bra konstsnöspår i Umeå men antagligen är intresset lågt för att vi blivit för bekväma. Jag har själv tävlat och tränat skidåkning och jag törs garantera att det är fruktansvärt tufft med mycket slit om man ska bli bra.

* Alliansens spottloskor och kullerbyttor
I Umeå har alliansen och främst folkpartiet ständigt kritiserat skolan i Umeå. Men tänk om de kunde hålla sig till verkligheten. Enligt lärarförbundet ligger Umeå bra till, på en tiondeplats på listan "Bästa skolkommun". Jag tror lärarna vet bättre än folkpartiet.

I många kommuner blir det höjd fastighetssatt särskilt i Norrlandskommunerna och små inlandskommuner men så lät det inte i valrörelsen.

Mats Odells rådgivande företag Carnegie har förutom den turbulens som varit med uppdraget att sälja statliga företag och kopplingen till KD även haft en person som nu läckt om försäljningar till en vän som tjänat stora pengar och dömts för insideraffär.

* Svensk näringsliv
De kritiserar samhället, dess byråkrati, hur offentlig verksamhet jobbar och analyserar näringslivsklimatet. Men det är tveksamt om dom lever efter devisen att få fler småföretag. De driver inte några sådana förändringar i lagen om offentlig upphandling så att de ska vara lättare för småföretag att lämna anbud vid offentlig upphandling. Det verkar som om dom vill krångla till det istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.