Folkpartiet, EU-fördrag och klipp och lek

* Folkpartiet gör en mörkrädd
Ibland kan man undra vilken stad Umeå skulle ha varit om Folkpartiet ledde kommunen. Det är min reaktion efter att jag hört Britt-Marie Lövgren intervjuas i TV med anledningen av konstruktionen för Bertil Hammarstedt med lön i UKF och arvoden i de andra bolagen. En fråga som hon är väl förtrogen med. Jag spelar V75 med Bertil Hammarstedt – det ansågs stötande. Är det en belastning att spela trav eller kanske till och med prata om annat än jobbet? Min uppfattning är att vem som helst ska kunna spela trav med vem som helst och det kanske gäller på andra ställen, utom i ett liberalt Umeå.

Reaktionerna när jag kom in på Bubblan igår var upprörda på att politiker har synpunkter på detta. Vi lever inte i ett Talibanland. Lövgren sa också på ett ungefär ’att jag håller Bertil bakom ryggen’. För mig är det en självklarhet att stötta och stå bakom en VD som gör ett bra jobb, vilket Lövgren heller aldrig sagt något annat om. Självklart ska en VD stöttas när han/hon gör det jobb som styrelsen vill ha gjort. Det finns även en viktig sak när det gäller bolag, offentliga eller privata, endera har man förtroende för VD eller så har man det inte. Saknas förtroendet ska VD:n gå och en VD:s ansvar och befogenheter framgår också av VD-instruktioner och aktiebolagen.

* EU fördraget klart
Det är morgonens stora nyhet. Det ska dock godkännas av samtliga 27 länder. Frågan är vad som är skillnaden är mot förra förslaget. Dessutom kan det precis som förra gången röstas ned där det blir en folkomröstning. Alla regeringar går säkert inte i takt med folket.

* TV och klipp och lek
TV4:s nyhetsmorgon igår gjorde en glad av två saker. Lisa Miskovski i en duett med Ove Törnkvist kändes mycket bra och det andra var att Lisa hade en Thailandstickad Lövenluva. Umeåborna borde generellt sett bli bättre på att bära mössor, tröjor, halsdukar med sitt lags klubbfärger. Sånt ger en bättre stämning. Däremot kan man ibland få uppfattningen att TV-reportage är ett ständigt klippande och att tittarna inte får se sammanhanget, dvs. hur frågorna ställts.

* Thailand vill köpa Jas
Sverige kanske får sälja Jas-plan till Thailand. Omedelbart dyker det upp kritiker och ’stor kritik’ som det t.ex. omnämns i media. Så sker alltid i dessa frågor. Thailand är ett av de största semestermålen, även för undertecknad, främst pga. av klimatet både gällande vädret och i bemötandet.

Thailand har ifrågasatts då militären tog makten men man kan ibland undra om inte detta var sanktionerat av kungen, dvs. av monarkin. Jag tror inte militären törs göra något mot kungens vilja. I Thailand väger kungens ord mycket tungt bland folket, det rör sig nästan idoldyrkan och det går inte undvika att se hans bild nästan över allt. Kanske var det därför inte en militärkupp utan en önskan från monarkin?

3 kommentarer

  1. Brudisarna i Umeå

    Hihihi du är lite rolig du….en liten rättelse bara….det var Jenny Silver som sjöng Med Owe i en jamaica reagge luva.

  2. Andreas Johansson

    Det thailändska styret blir inte direkt mer demokratiskt bara för att kuppen var en önskan från monarken!

  3. Emil K

    Ifall monarken vill ha dikatur kan vi ju sätta ned foten och tala om att vi skulle hellre resa till ett demokratiskt Thailand – kanske till och med ett Thailand där demokratin beskyddas av gripen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.