En ursäkt? och trav

* Kanske en ursäkt är på sin plats
I torsdags var Britt-Marie Lövgren ute och pratade om konstruktion med lön i en del bolag och arvoden i en annan. Det var enlig Britt-Marie fel att Bertil och jag spelade trav ihop. Jag höll honom också under armarna om jag mins rätt från reportaget. Självklart har jag förtroende – ett stort förtroende för Bertil och det arbete han utför. Britt-Marie tog delvis tillbaka anklagelserna i sin blogg på vk.se igår och kanske hade Västerbottensnytt klippt ihop reportaget för sina egna syftens skull. Är det så att Britt-Marie har förtroende för Bertil borde hon be om ursäkt offentligt. Som jag skrev igår är Britt-Marie Lövgren väl förtrogen med konstruktionen som jag tror infördes 1998. Det var inför lönesättningarna som vi har diskuterat detta.

* Bloggar
Har roat mig med att titta på samtliga VK:s bloggar under de 2 senaste dagarna. Man kan konstatera att inläggen till ungefär hälften kommer från personer som också skriver på andra platser i tidningen. De personerna har tillgång till den tryckta tidningen, nättidningens sidor, plus bloggsidan. Det verkar finnas gott om tid för dom att alltid ha en av de fem senaste bloggarna. Är det verkligen så att man har behov av att synas på flera platser? För mig är det en intressant iakttagelse hur man jobbar.

* EU:s strukturfonder
När man ser hur dessa ska hanteras under den kommande perioden kan jag bara konstatera att regeringen centraliserat arbetet genom att lägga hanteringen direkt på Nutek. Man har dessutom valt att bestämma vilka ledamöter som ska sitta där och inte de som partnerskapen ville ha. Citerat av norrbottens landshövding i det brev där det framgår vilka som valts – det stod ungefär så här "jag har i samråd med näringsdepartementet utsett osv."

* Lördag och trav
Den gångna veckan har gett lite speltur med inprickade tvillingar och dubblar till hyfsade odds. Idag ser det svårt ut med V75, visserligen tror jag på Citation men sedan är det svårt. Har man haft orken idag tror jag ett reducerat system varit rätt modell men Terrible Trick i sista och Lpmekongen i femte tillsammans med Citation som spikar ger ett bra system. Lycka till så kanske vi ses på Bubblan och direktspelet som är en höjdare.

* Spelombuden…
… är viktiga för alla som vill spela lite men de bör också ges rimliga förutsättningar ekonomiskt. Är jag rätt underrättad så sänker svenska spel dvs. staten deras ersättningar kraftigt. Vad har de att göra? Sluta med spelet eller acceptera? Det är dålig stil av staten att föra den sortens lönepolitik.

En kommentar

  1. Patrik Lundström

    En ursäkt från Lövgren? Och det ska komma från den som allt som oftast står sist i kön då det gäller att be om ursäkt, när en sådan behovs enligt gängse vett och etikett! Skojar du med oss eller?

    Ang. åsikten om bloggar så blir ju frågan om du har förstått bloggkulturen eller om du bara bloggar för att vara ”hipp”? Också kul att du leker detektiv på dagarna för att kolla vilka som har och inte har tillgång till olika typer av massmedia. Väl spenderad tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.