Fredrik Reinfeldt – moderat fågel eller moderat fisk?

Den här kommentaren skulle egentligen ha kommit igår men av kända skäl fans andra saker att koncentrera sig på. Jag skulle vilja höra Anders Ågrens åsikter om Reinfeldts ledarförmåga även om han säkert säger att den är jättebra men är det ärligt?

Reinfeldts ledarförmåga är inte enbart en sak för moderaterna för Reinfeldt har faktiskt yttersta ledaransvaret för hela landet. Nu har hans högra hand lämnat in och det har framkommit att hon hade jour.

Reinfeldt gick ut och försvarade henne omedelbart men vad fick honom att göra det, fakta eller känsla? Hennes bakgrund från reklambranschen och presschef för moderaterna – är det den kompetensen som statsministerns högra hand ska ha frågar KGB, nyhetsankaret K.G. Bergström.

Reinfeldt har förändrat moderatpolitikern det är helt klart. Men det är förvånande att han utåt undgått kritik från sina egna. Finansministern är väl nu den enda av den inre kärnan som är kvar.

Tre stadsråd har avgått varav två knappt hann börja. Sista ministeravhoppet var Odenberg en person med bred förankring i moderat försvarspolitik. Den grundläggande frågan är hur det är med Reinfeldts ledarkompetens när tre stadsråd har gått och högra handen klippte av sig själv. Spontant känns det som ett mycket uselt ledarskap.

Men dubbelmoralen slår en och jag blir ärligt talat förbannad då jag hör s.k. mediafolk och andra med djupa rötter i borgerligheten sitta och diskutera det som hänt Reinfeldts statssekreterare. När det händer i de borgerliga leden så kan man sitta kvar men när det är socialdemokrater ska man omedelbart avgå. Minns jag inte fel brukar Maud Olofsson uttrycka sig på samma sätt. Jag tycker kraven ska vara lika på nyckelpersoner oavsett vilket parti man tillhör, däremot kan partierna ha olika krav på de sina.

* Ishockeyn i stor kris
Kan inte Svenska ishockeyförbundet få fram bättre domare än Olof Lundqvist från Ö-vik är det kris. Spelarna måste få veta vad som gäller. Han har aldrig lyckats i några matcher som jag har sett honom och hans sätt att döma gynnar ingen.

* ICA kräver leg – vilket kan uppfattas kränkande
Efter att ungdomens nykterhetsförbund provocerat fram köp av alkohol av minderåriga kräver man nu leg av alla. Reportage har visat att folk långt över medelåldern inte kunnat visa leg och därmed inte fått handla öl. Jag tillhör dom som tycker att lagar ska följas och lagen säger att det är förbjudet att sälja öl och tobak till minderåriga, det är bra, men samtidigt blir det ibland märkligt när pensionärer inte kan köpa en dosa snus bara för att man inte har leg med sig.

En kommentar

  1. Janne K

    Den enda likhet jag ser mellan Reinfelth och en fisk är att en mört har röda ögon!Och Reinfelts sk arbetarparti inte har en röd politik och har så många skandaler redan nästan lika många som Mörtens ben!Så personligen så undviker jag att fiska mört:-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.