Helgen som gick

Magnus Holmlund, YttersjöTilde och snögubbe

* En lugn helg
Efter begravningen i torsdags var det lite ihopsamlande av saker, därefter och en kort arbetsdag i fredags med telefonintervju från Örebro universitet. Därefter blev det en stillsam helg även om snöfallet kom lite väl tidigt för mig men andra tyckte det är trevligare. På lördagen gick vi ut och åt lite gott då hustru Inger fyllde år.

* Sport
Sporthelgen blev ganska ljus med tanke på att Löven vann på fredagskvällen. UIK hade uppvisning i TV på lördagen samt att det offentliggjordes att Marta stannar som gör att guldchanserna är stora även nästa år.

* Politiken
När det gäller politiken så kom det fram under helgen att ytterligare en moderat anlitat svart arbetskraft under en lång tid Carl Cedersköld som har varit finansborgarråd och hustrun Charlotte som är EU parlamentariker. Det finns ett utbrett mygel och skattefusk bland Stockholmsmoderaterna och om det är så ute i landet vet vi inte, men varför har inte detta kommit ut före valet är frågan. I moderatstyrda kommuner som Täby och Nacka där rear man ut kommunal egendom och liknar dom gamla moderaterna där man har stor makt.

* Falskt Sellström (kd)
Förra måndagen hade vi kommunfullmäktige och jag fick en fråga från Anders Sellström om ägardirektiven till ett av bolagen och han stod och läste upp saker som inte var direktiv. Sellström sitter i kommunledningen och han om någon bör veta vart man går för att få tag i rätt papper. Som alla förstår är det hos företagen UKF eller Bostaden. Att göra så kan ha bara ett enda syfte nämligen smutskastning av mig eller VD:n. Vi ska ha ärliga tag i politiken och vi kan ha olika uppfattningar men det sätt som Anders agerade ger en fadd smak åt politiken i alla fall för oss socialdemokrater. Han har varit irriterad över det som skedde i Bostaden men sanningen har han inte velat ta åt sig.

3 kommentarer

  1. peter svensson

    Mona S har tidigare varit ute på hal is något med godis tror jag. Och Gudrun S har helt säkert haft svart jobbare.

    så man ska inte kasta sten i glashus Lennart

    så du kan ju hoppas att murvlarna inte börjar gräva på fel ställe

  2. Bert Grahn

    Enligt tidigare uppgifter i massmedia:

    Thomas Bodström:
    Anlitat svart städhjälp

    Jan O Karlsson:
    Tagit upp en privat kräftskiva som ministerrepresentation

    Mats Hulth:
    Omfattande privat representation på skattebetalarnas bekostnad

    Mona Sahlin:
    Använt regeringens kreditkort för privata klädinköp och Toblerone

    Gudrun Schyman:
    Begärt avdrag för utgifter som redan betalts av riksdagen

  3. LAS

    Bäste Lennart,

    Jag tycker som Du, det är beklämmande att så mycket politiker i regeringen inte har bättre ordning på sina privat affärer.

    Det finns väl ingen i det lokala nätverket som tagit chansen att lura staten på skattepengar. Det skulle vara utom ditt vetande eller hur.

    Kör hårt Lennart. Badhuset till kajen vet vi, inte en massa lull lull
    . Det finns det nog av i Umeå.

    Kajen till folket me Lennart i spetsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.