Länsstyrelsens styrelse nedlagd

Igår fick vi vara med om lite historia då länsstyrelsens styrelse i Västerbotten hade sitt sista sammanträde. Statens styrning förändras och lekmannastyrelsen tas bort. I vårt län har lekmännen haft ett större inflytande än i många andra län då mera beslut tagits upp i styrelsen. Nu ska delar av verksamheten föras över till ett kommunalt samverkansorgan men man ska komma ihåg att det inte är några nya pengar som förs över utan det är samma gamla instruktion. Jag upplever att alltför många politiker har en stark övertro att det nu går att göra så mycket mer efter nyår. Det gör det inte.

* Flygplatsutredning
Det har varit en utredning som har tittat på hur de svenska flygplatserna ska organiseras och vilka som ska få bidrag. Umeå blir kvar som nationell flygplats medan Skellefteå blir regional och Storuman upphör. Det känns precis som om det bara ska finns Arlanda i Sverige. Flygplatserna i Göteborg och Malmö föreslås säljas ut trots att de går med vinst. Jag undrar var man då ska hitta pengarna för att hålla flygplatserna runt om i landet igång? Arlanda skulle aldrig klara sig ekonomiskt om inte de andra fanns för ingen, inte en enda, skulle åka dit om planen bara stiger och landar från Arlanda. Det är dom övriga flygplatserna som gör att Arlanda behövs.

* Dåliga bilförare
Visst undrar man hur mycket utsläpp som spys ut p.g.a. dåliga bilförare som står och väntar och aldrig kör. Man måste vara vaken i trafiken och se hur de andra bilförarna ska köra t.ex. om de blinkar med sin körriktningsvisare. Jag är helt övertygad om att köerna skulle minska, liksom utsläppen, om förarna var lite mera vaken och alerta när man kommer till olika korsningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.