Besök av polisen bekräftar att Västerbotten har Sveriges lägsta brottsstatistik

* Flytta till Umeå…
Igår besökte polisen oss i arbetsutskottet. Ett givande besök som bekräftar att Umeå är en bra stad att leva och bo i. Enligt Tomas Andersson har vi inte bara Sveriges lägsta brottsstatistik utan Sveriges överlägset lägsta. Det är skönt men det finns mer att göra. Vi har ett mycket bra samarbete i Brå, men som sagt mer går att göra.

För att få ett bättre samhälle måste polisen få tips och hjälp. Det går bra att ringa den kriminella underrättelsetjänsten och där kan man också vara anonym. Man bör tipsa allt man ser och inte minst händelser/saker som kan ha med narkotika och kriminella gäng att göra.

Däremot är det svårt att åtgärda alla de brott som sker i samband med alkoholförtäring och främst i hemmen och mellan människor som känner varandra. Hur konstigt det än låter så bråkar man mest med bekanta.

Krogarna sköter sig hyfsat men självklart är det totalkonsumtionen av alkohol som ökar och med det också våldsbrotten. Ska man dricka alkohol behöver man väl inte ta in så mycket att man börjar slåss. Det är bättre att ta hand om varandra innan det går snett.

* Nattbussar
Vi har sett svarta rubriker om hur svinaktigt folk beter sig på nattbussar som gör att de kanske kommer att ställas in. Men nu ska vi inte skylla allt detta bara på ungdomarna då det enligt polisen framför allt är vuxna som inte tar sitt ansvar. Det måste till skärpning annars får ni gå hem.

* Vet ni?
Visste ni att det är ytterst få som börjat knarka som inte har börjat med rökning. Forskningen visar att det är viktigt att inte börja röka för då har man mindre risk att senare i livet hamna i missbruksproblematik. Folköl är också en inkörsport till mycket elände och vuxna måste se till att ungdomar hålls borta från alkohol och tobak för då går det bättre för ungdomarna sedan. Det gäller också att samhället har en kontroll som gör att de som säljer alkohol och tobak olagligt åker dit.

* Al Gore och miljön
Nu är det bara USA som inte är med och tar sitt ansvar utifrån Kyotoavtalet av industriländerna. Nya socialdemokratiska regeringen i Australien har skrivit under och kommer att göra sitt. Men man kan undra vad Al Gore gjorde under sin relativt korta tid som vice president när han själv satt i ledande ställning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.