Marta åter bäst och Allians för Umeå som sällan är en allians

Igår blev Marta åter vald till världens bäste fotbollsspelare av FIFA och när FIFA utser så röstas det. De som får rösta är FIFAs medlemmars förbundskaptener och lagkaptener, folk som kan fotboll. I Sverige blev Marta inte nominerad i fjol. Vi får hoppas att UIK lyckas värva hennes kompis i landslaget Cristiane, världens tredje bästa spelare till klubben.

* Allians för Umeå?
det är vad högerpartierna kallar sig i Umeå men vilka grunder man kan kalla sig allians är förvånande. Inte är det ofta de uppvisar en total enighet, möjligen budgetmässigt. Förra veckan stack de övriga allianspartierna kniven i moderaterna när det gäller regionfrågan. När det gäller gästhamn så var folkpartiet helt ensam igår på kommunfullmäktige och tittar man på vad som sker har allianspartierna i de flesta utvecklingsfrågorna valt olika vägar att gå. Med den stora splittring som finns är det svårt att se att högerpartierna i Umeå kan vara en allians.

* Ön
När det gäller planeringen av Ön är jag fortfarande är förvånad över att vissa människor som tycker till om Ön vill ha en bilbro rakt in mot stan. Ur mitt sett att se det är det omöjligt då vi ska planera för ett långsiktigt byggande, då är det inte bilåkandet som ska komma i första rummet och dagens bilbränslen.

* Torsken
Är mycket besviken på jordbruksminister Eskil Erlandsson som inte är beredd att minska torskfisket trots att det inte finns några yngel kvar i Kattegatt, istället står han och försvarar utrotandet av torsken.

* Skolan
Kan det verkligen vara så att de olika lärarutbildningarna är så pass stuprörsinriktade att en person som är utbildad till grundskolelärare inte ska kunna jobba i förskolan, även om personen saknar förskolelärareutbildning? Ett alternativ är i så fall att bli uppsagd då det finns övertalighet i grundskolan. Vad jag vet finns inga krav på att alla som arbetar i förskolan måste vara förskolelärare utan man kan också ha annan personal som t.ex. barnskötare. Alla arbetsplatser kräver rätt mix av personal. Lika förvånad är jag över att det inte går att rekrytera dagbarnvårdare så att vi kan få ner köerna. Det känns nästan som om det brister i viljan och att man inte vill ha dagmammor.

En kommentar

  1. Krister Larsson

    Nej, alliansen är inte eniga i allt men i bra mycket mer än vad vänstersidan kan ståta med, såväl på kommunal som riksnivå.

    Tidningarna gjorde en stor grej av att s+v idag har majoritet i riksdagen och skulle kunna bilda regering. Tänk, vilket team: Statsminister Sahlin och finansminister Ohly. Eller skulle han passa bättre som utrikesminister? Relationerna med kommunistiska diktaturen Kuba skulle onekligen blomstra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.