Regeringen är fackföreningsfientlig

Att vi har en fackföreningsfientlig regering är ingen hemlighet. En av de första besluten man tog var att göra det dyrare att vara med i facken men även i a-kassan som man dessutom vill förstatliga. De sitter säkert på sin kammare och gläds när man ser att facken minskar i medlemstal. Centern är ju det parti som visat störst aggression mot svensk fackföreningsrörelse. Nu vill man också utreda strejkrätten och antagligen försämra den genom att hänvisa till EU. Det är dom som brukar få skulden.

Hyresgäströrelsen som är en facklig organisation för hyresgästerna har studerat utredningen om förändringarna i hyreslagen med hjälp av en riktig expert som säger allmännyttan kan fortsätta som idag utan att det strider mot EU-rätten. Men regeringen har väl visionen att även slå sönder allmännyttan för det har ju allianspartierna gjort där man haft majoritet.

* Reinfeldts klädval
Fredrik Reinfeldt och hans hustru Filippa landade i Kina vardagsklädd och möttes av militär hedersvakt och kinesiska regeringstjänstemän i mörka kostymer. För mig får han vara klädd precis som han vill men frågan är om han med sitt sätt har förnedrat kineserna och att de därigenom inte kommer att bry sig om vad han säger i miljöfrågorna. Det är viktigt med respekt så att Kina också tar till sig om synpunkterna på hur Kina hanterar de mänskliga rättigheterna. Lite oartigt har en del experter sagt, andra att det inte är det och pressekreteraren att det uppgjort i förväg. Det kanske är en del av de nya moderaterna att ändra klädstil. Rätt eller fel, den som lever får se.

* Husockupation
En grupp tog sig in igår i tullkammaren och ockuperade huset som ägs av Balticgruppen. De var maskerade och deras protest skulle vara en aktion runt om i Europa mot kulturpolitiken och att man känner sig åsidosatta av kommunen. Jag vet inte om de deltagit i de breda samtal man har i kulturhuvudstadsgruppen med de olika aktörerna men för mig får de inte en ökad respekt för sina synpunkter då de tar sig in och ockuperar andras egendomar och dessutom maskerar sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.