Efterlysning

Jag har under en längre tid letat efter det folkrörelseparti som centern en gång i tiden har varit för man känner inte igen partiet. Vi ser ingenting om det man gick till val på om en levande landsbygd. Det är som en känd centerpartist skrev för ett antal månader sedan att centern har blivit Stureplanscentern och att man är numera är liberalare än högern.

Sedan den nya regeringen tillträtt så har man inte sett till mycket av regionalpolitiken. Riksdagen har sagt att alla beslut ska ta en regionalpolitisk hänsyn. Jag har sökt och sökt men inte funnit detta. Vi ser hur staten centraliserar till centralorterna söderut och vi ser vilka som gynnats till exempel när det gäller borttagandet av fastighetsskatten. Höjningarna av bensinskatten är väl inte heller en regionalpolitisk åtgärd. Jag vet inte på vilket sätt man kan söka rätt på regionalpolitiken för det känns som om det inte ens skulle räcka med riktiga spårhundar.

3 kommentarer

  1. Patrik L

    Nu igen! Varför påpekar du bara vad andra partier har för sig eller inte har för sig? Efter så många år som heltidspolitiker så borde du väl veta vad ditt eget parti vill och föra ut det istället för att bara gnälla på andra? Tycker inte du det? Men det är väl så att det egna programet inte är tillräckligt starkt för att skriva om och då kan man ju alltid gnälla på andra och hoppas på några röster. Tragisk tycker jag. Det är ju inte första gången jag skriver denna kritik till dig, men tyvärr verkar det som jag måste fortsätta också.
    Vad tror du sossarnas röstförluster beror på? Att man kastat skit på andra partier eller att man inte fått ut den egna politiken och vunnit röster på det? Kan det kanske vara en kombination?

  2. Andreas Johansson

    Centern gör ett utmärkt arbete när man värnar om individens frihet. En frihet som är central, oavsett om man bor på Stureplan eller i glesbygd.

  3. Finn Eriksson

    Hej Lennart!

    Eftersom du är intresserad och orolig över Centern i allamänhet och Stureplanscentern i synnerhet så kan du gärna få gå in på våran blogg som heter som vårat namn med tilläg av en punkt och den dekal som sitter på svenska bilar som förkortar och förklarar att bilen är från Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.