Norrbottens partikongress

Under helgen har jag varit gäst hos partivännerna i Norrbotten på deras distriktskongress. Ett län som det finns socialdemokratiska ledningar i de allra flesta kommunerna. Det som var roligt var att anmärkningsvärt många saknade det gamla Nordnytt som sändes i båda länen då man nu inte får veta vad som händer i vårt län, samt att det inte går att se undertecknad.
Det var dessutom glädjande att höra det band med unga ssu:are som spelade rockmusik med egna texter på morgonen. Annars var regionfrågan självklart intressant där det var en förkrossande majoritet för ett Stornorrland. Det var också intressant att höra i korridorerna att folkpartiet i Norrbotten är emot. Här har deras förtrogna i Västerbotten ett jobb att göra.

Man får också tid att tänka på en hel del saker när man sitter och kör 40 mil. Finansministern har bl.a. missionerat om åtgärder mot fusk i socialförsäkringarna och vidtagit massor med åtgärder. Dessutom kallar han systemen för bidrag och det är helt fel då det är försäkringar. Summorna däremot är inte så stora som man vill göra gällande. När det gäller skatter som det fuskas med då kallar moderaterna inte detta för fusk utan för skattefel. Märkligt.

En annan sak som Mona Sahlin beskylls för är att vi inte har någon politik. Men det är som Marita sa på kongressen helt fel eller som jag brukar säga lögn. Det läggs förslag i stort sett varje dag i riksdagen men de röstas ständigt ner. Våra rådslag handlar dessutom om den politik och valplattform som är under arbete. Ingen har ju fått höra ett enda dugg om vad högeralliansen tänkt lägga för förslag för 2010 och framåt.

? Var är Norrbotniabanan som man gick ut med i valet?
? Blir det mera skattehöjningar på bensin?
? Fler förslag som centraliserar till Stockholm och Stureplan?
? Var finns det något som har regionalpolitisk innebörd?
? Hur och på vilket sätt ska de som har det bra få det ännu bättre?
? Vilka ytterligare uppoffringar ska drabba låg- och medelinkomsttagare?
? Ska folk tvingas flytta omedelbart vid arbetslöshet?
? Vilka pengar ska tas från sjuka och arbetslösa?
? Vad ska högerpolitiken innehålla efter 2010?

* Bra polisarbete
Det är mycket glädjande att få höra att polisen lyckas få fast gärningsmannen för den fruktansvärda händelsen på en 10-årig flicka i Stjärnsund som vi nu vet är mord. Samtidigt erkänns ett annat mord sedan år 2000. Ny teknik med DNA är troligen det hjälpmedel som gör att brotten klarats upp. En bank av just DNA skulle kunna underlätta att fler grova brott klarades upp samt göra det snabbare. Men hur det ska göras har jag ingen uppfattning om utan. Det är en liten fundering om hur brott kan klaras upp samt att det kanske skulle ha en stor förebyggande effekt.

2 kommentarer

  1. Krister Larsson

    Tack för uppräkningen av frågor till alliansen. Kanske dock vore på sin plats att du passade på att ge sossarnas svar på desamma?

    Alliansen styr ju landet och presenterar därför varje dag vad man har tänkt sig. Sossarna har dock endast klargjort att låg- och medelinkomsttagare inte ska ha mer pengar i plånboken och att man är emot allt regeringen föreslår. Är det återställare av allt som gäller? Ska vi återta ledningen i världens högsta skattetryck (en titel vi precis överlämnat till Danmark) utan att för den skull ha världens bästa sjukvård, skola eller omsorg?

    Om det är återställare till allt som är det som gäller, dvs det som svenskarna röstade bort, då är det bara att gratulera alliansen.

    Och framförallt Lennart, alliansen vill styra tillsammans. Kommer finansministern vid en vänsterseger att heta Peter Eriksson och utrikesministern Ohly? Detta är nog den viktigaste frågan. Svar efterfrågas! Kanske svar i nästa blogginlägg?

  2. Patrik L

    Jag håller med dig Krister, men tyvärr svarar inte herr Holmlund på blogginlägg. Förut skyllde han på att dom var anonyma, nu skyller han nog på Maud Olofsson. Det brukar han göra. Tyvärr lär det nog inte komma några svar från sossarnas högkvarter heller. Dom verkar ha kört fast i medlembortfallet hos facket. Bryta ihop och kom igen, skulle Elofsson ha sagt. Men sossarna har bara brutit ihop. Att komma igen är inte att förvänta sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.