Kina & nyföretagande

För bra många år sedan reste en delegation från Västerbotten där undertecknad ingick, Lena Hjelm Wallin och en rad företagare, till Harbin i Kina för att få igång ett samarbete och för att underlätta för svensk export. Tipsen om vart vi skulle resa kom via Svenska ambassaden.

Resan var i samband med 50-årsjubileet av att de diplomatiska förbindelserna mellan Sverige och Kina hade etablerats. Men tänk vilket fruktansvärt liv det blev på folkpartisterna då. Nu åkte Reinfeldt dit, helt riktigt, och han fick göra som vi, vara med när Ericsson träffade stora avtal. Däremot har Britt-Marie Lövgren inte sagt ett enda ord om Reinfeldts resa. Förhållandena där med mänskliga rättigheter är likadana men varför denna tystnad?

* Svårare att starta företag för unga
Sedan högerregeringens tillträde har det blivit svårare för unga att starta företag inom kommunens gränser. Orsaken till detta var att högerregeringen inte ville att "starta eget bidrag" skulle gälla inom Umeå kommuns tätort och några andra orter.

Det är inte att underlätta att ta bort "starta eget bidragen" när bidraget är tänkt att skicka signalen att vi vill ha fler nya och inte minst unga företagare. Det är illa att pengarna går till att sänka skatterna för dem som har det gott ställt istället för att stimulera till nyföretagandet då det behövs flera nya företagare. Starta eget bidrag måste återinföras. Jag vet inte vilken minister som är ansvarig, Maud eller Littorin, men det är i alla fall fel.

* Bilder
Nu har jag äntligen tagit mig tid att lägga ut de bilder som jag köpte loss för eget bruk och för att kunna publicera på min egen hemsida. De publicerades i City Magasinet i början av året. Det kändes kul att hamna hos dom som kunde klä upp och stajla en ordentligt. Bilderna finns på www.s-info.se/holmlund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.