Kommer världen att dö?

Klimatförändringarna går snabbare än väntat. Konsekvenserna blir också allvarligare än befarat. Skog och mark är mättade och kan inte ta upp mer koldioxid än vad det redan gör. Stämmer detta så hjälper det inte med att använda biobränslen istället för fossila bränslen. Ej heller att ersätta oljan med etanol, detta då etanolen ger mer utsläpp även fast den är förnyelsebar.

Dessutom kommer experterna med verkningslösa förslag. Ett förslag är att skapa en FN panel. Ett annat är att tillsätta ett superdepartement. Vad det ska duga till kan man ju fråga sig. Det gäller snarare att fatta beslut. Och en del saker rås inte på som att få bort Bush som inte vill göra någonting radikalt för miljön. Han vill t.ex. inte ställa några krav på företagen och jag tvivlar på att en ny president kan fatta beslut som påverkar levnadsförhållandena i USA.

En ny energipolitik med bilar som går på energi utifrån principen med två hål i väggen är ett alternativ. Vi måste också skynda på förändringen till fusionskraft och se till att kärnkraft används fram tills att fusionskraften finns i full skala.

Det är många som behöver tänka om men kunskapen finns redan om att koldioxid är den största boven mot jordklotets överlevnad.

* Galleria
Det är roligt att se att Karin Hörnfeldt läser bloggen med tanke på det uppslag som var i tidningen idag om en galleria under Rådhustorget. Skrev om detta i bloggen den 11/4.

En kommentar

  1. Rickard Lundberg

    Ett av de undanskuffade problemen vad gäller klimatförändringarna är djurindustrin. I slutet av november publicerade FN:s livsmedelsorgan rapporten ”Livestock?s Long Shadow”. Enligt denna rapport bidrar djurindustrin till att värma upp jorden mer än alla transporter så som bilar, flyg och så vidare, tillsammans. Djurindustrin allena står för hela 18 procent av planetens uppvärmande utsläpp.

    Med tanke på att djurindustrin föder upp över 50 miljarder djur varje år så utgör den en enorm producent av växthusgaser.

    När ska folk inse att vi inte kan fortsätta frossa i kött så som vi gör?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.