Miljörörelsen sviker Sverige…

… så skrev centerns ungdomsförbunds ordförande igår, Magnus Andersson, i en debattartikel i Aftonbladet. Vad glad jag blir när en centerpartist vaknar till sans på detta sätt. Han tar upp Botniabanan som ett exempel på hur en del miljöorganisationer genom sitt agerande istället bidragit med 700 000 ton mer i koldioxidutsläpp.

Det är just detta som jag pratat om i snart 10 år. Därför är jag glad att fler börjar inse de fel som finns i lagstiftningen när det gäller stora miljöprojekt, som t.ex. Botniabanan, då de kraftigt förhindras och fördyras.

Däremot delar jag inte hans uppfattning att det är vänstersidan som miljörörelsen har hamnat i. Det är fanatism och okunskap och har inte med politiska värderingar att göra. Det är inte bara SNF utan även ornitologer och advokater som ställer upp för att tjäna pengar.

Vi ska ha en bra miljö och alla som motarbetar framväxten av ny järnväg är miljöförstörare då de motarbetar ett bra miljöval. Även Norrbotniabanan måste därför byggas och att man finner nya finansieringsmodeller, istället för detta med anslag över budget då det tar allt för lång tid att bygga till men också om järnvägen som är det bästa miljöalternativet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.