Media – Svenskt Näringslivs lydiga lakejer

Det finns ingen kampanjorganisation som får så stort genomslag i media som Svenskt Näringslivs om företagsklimatet. Journalister springer som lydiga bandhundar utan någon kritsik granskning av hur innehållet tas fram och hur det värderas.

Igår bloggade jag om att Umeå kommun faktiskt har genomfört en undersökning med hjälp av SCB och Sweco Eurofutures bland de som faktiskt har haft en erfarenhet av kommunens service och det visar på att företagarna är stort sett nöjda, men det var inte intressant ur mediasynpunkt.

Jag ska inte heller avslöja vad en företagare i en inlandskommun har ringt och sagt men det som anses vara en fördel i en kommun är en nackdel i nästa. I Umeå har vi ett gott samarbete med Företagarna och Handelskammren medan Svensk Näringsliv väljer att inte delta. Som jag också skrev igår så applåderade högeralliansen sin kampanjorganistation men fortfarande är det media som drar ner Umeå långt i undersökningen.

* Högerpolitiken ger effekt på ekonomin
Högerpolitiken slår igenom med en lägre tillväxtakt. 2007 var det stora överskott i kommuner och landsting men ingen ska inbilla mig i att det berodde på högeralliansens övertagande hösten -06. Det hinner aldrig få effekt på så kort tid utan Göran Persson hade rätt om att jobben och tillväxten kommer.

Gårdagens viktigaste nyhet var från Sveriges kommuner och landsting att det snart är stora underskott i verksamheten och dess ordförande säger att det blir kärvare tider med effektivisering och återhållsamhet.

I Umeå gick vi till val på att välfärd går före skattesänkningar medan regeringen med sin politik går den motsatta vägen. Tyvärr så finns ingen ångervecka i valen, ni som valde dom får stå ut.

En kommentar

  1. Andreas Johansson

    Lite mer ödmjukhet från Holmlund hade nog varit på sin plats. Kanske finns det brister i näringslivsklimatet? S har inte direkt gjort sig kända som ett företagarvänligt parti. Att sedan skriva: ”ni som valde dom får stå ut” är ett hån mot demokratin. Kanske hade S något litet ansvar för valresultatet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.