Högerpolitik ger inflation, högre räntor och reallöneförsämringar

Dagens blogg kommer lite väl sent men jag har inte haft tid tidigare. Dagen har ägnats åt att vårda och sköta potatislandet som är ganska stort då jag sätter av runt hundra kilo utsäde mandel och folva är det som ligger i jorden. Det gäller också att handla inför helgen och då är det Nordmaling som gällde i dag och vi åkte just som åskan drog i gång.

Nu har riksbanken höjt räntan igen och dem ligger på den högsta nivån på över tio år och man säger att man troligen kommer att tvingas höjs den igen.
Visst kan det ha lite med internationella saker att göra men förra gången vi hade en borglig regering var det ränta på 500 %. Orsaken till att Riskbanken höjer är rädslan för inflation.

Jag är rädd för att även den här borgliga regeringen driver en inflationspolitik som kommer att ge till dem som redan har. Inflationen betalar av skulden för dem som lånat till dyra bilar, båtar m.m.

Däremot blir det besvärligt för vanligt folk som kommer att få dyrare hyror och inflation äter också upp de löneökningar som vanliga arbetare fått. Under ganska lång tid har vanliga löntagare fått ökade reallöner men det är väl det alliansregeringen nu ska stoppa genom sin inflationspolitik

3 kommentarer

  1. Rett Lezz

    Som sagt, tro inte att folk är dumma var det någon som skrev nyss….
    Inte vara billig, Lennart.

  2. Patrik L

    Förra gången det var borgelig regering så tog dom över ett skepp som höll på sjunka. (s) regeringen hade under 80-talet underminerat Sveriges ekonomi. Vad finns för fakta på det då? Ja det finns spaltmeter om det bland ekonomer och dyl men framför allt så kommer det från dåvarande finansminister, Kjell-Olof Feldt. En del politiska ändringar genomfördes, med starka protester från (s). Kommande val fick (s) makten och genomförde resten av de förslag som borgarna föreslagit tidigare. Men nu var det ”sosse” politik som besparingarna kallades. När det till slut börjar gå bättre för svedala så är det (s) som åstakommit det helt ensamt. Patetiskt! Nu håller hela världen på att bli förkyld och då kommer Lennart Holmlund och säger att det är regeringen fel att även märks av i Sverige. LÄGG AV!!! TRO INTE ATT FOLK ÄR DUMMA LENNART HOLMLUND!!!
    Skaffa ett potatisland som är ca 10 gånger större än nu så kanske du hinner komma på något att skriva som inte är lögn.

    Men du är konsekvent iallafall – att baktala regeringen gör du jämt.

  3. Krister Larsson

    Du är snäll mot statsministern du som ger honom skulden för världsmarknadspriserna. Är vår statsminister så mäktig att han påverkar oljan och matpriserna internationellt? Det är ju det riksbanken motiverar sitt beslu att höja räntan med.

    Ibland är du bara FÖR oppositionell. Lite seriös tack. Berätta lite om vad ni socialdemokrater vill istället. Skulle vara kul att veta. Ser ni tex lösningen till inflationen att höja skatten för vanligt folk igen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.