Potatisupptagning. Bättre domare till damerna. Låt de stora älgtjurarna leva

Potatisupptagning
I går hade jag inte ens tid att skriva en blogg och visst känns det knepigt att inte tiden skulle kunna räcka till det, men så var det igår.
Jag var nämligen i Långvattnet och tog upp potatisen och det tar en hel dag för 6 personer. Skörden hade kunnat vara bättre men man får nöja sig med det man får. Mandelpotatisen hade kunnat vara större och jag vet inte om det berodde på dåligt utsäde. Det vi sätter brukar räcka åt 3 familjer och bli över till maskgropen där potatis är bra för då trivs metmasken riktigt bra.
Det är lite ömt i ryggen dagen efter men vi väljer fortfarande att odla själva i stället för att köpa.

Domareskandal
Det är fruktansvärt att våra damer som spelar fotboll inte ska få ha domare som håller klassen. I går fick ju UIK,s damer ett regelrätt mål bortdömt, då domaren inte ens såg att bollen var i mål. Det är dags att montera in målkameror i fotbollsmålen då det som hände i går händer alltför ofta.
Sverige borde skämmas som inte hade orken att ta full pott borta mot Albanien. Det är nog snart dags att man börjar spela ihop ett nytt lag även om de tappade poängerna i kan skyllas på Henke Larsson.
Idag hoppas jag att jag har lite bättre lycka med hästarna än i går, då jag fegade ur i sista minuten och gardera upp Golden Tilly. Har jag spikat den så hade det funnits chans till 7 rätt.
Idag hoppas jag och tror att Stig H Johanssons häst Wellino Boko vinner travderbyt även om den inte är favoritspelad.

Älgjakt
Nu pågår också älgjakten för full här i norrland och gubbarna är ute efter att skjuta ner den stora tjuren med många taggar på kronan. Ska man ha en bra och livskraftig älgstam förstår jag inte varför man lägger ner så stor kraft för att skjuta bort de djur som har så stor betydelse för stammens fortlevnad och styrka. En uppmaning till jägarna är , låt de stora och stolta älgtjurarna leva

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.