Blå dunster

Idag är jag i Kramfors med styrelsen för Botniabanan och ska se hela projektet från start i Kramfors och i mål i Umeå. Det är spännande att se detta från ovan och hur det blir sen när det är färdigt. Botniabanan kommer att bli ett verkligt lyft för norrlandskusten och ett miljövänligt alternativ.

Men till rubriken om blå dunster.

* Blå dunster 1
Anders Ågren säger i sin blogg i VK som svar till mig att jag borde torka vaxen ur öronen när jag inte hört honom kritisera alla de riktade statsbidrag man infört. Även om jag hade haft vax så är jag inte blind för jag kommer inte ihåg att jag sett någon blogg som går emot alla dessa riktade bidrag, inte heller någon insändare eller debattartikel för den delen heller. Jag vet att Ågren är emot riktade statsbidrag, men då gäller det att göra sin röst hörd.

* Blå dunst 2
Nu börjar effekterna av högerpolitiken komma med ökade kostnader för socialbidrag som följd. Det är inte oväntat då ersättningarna för arbetslöshet och sjukersättningarna har sänkts för att kunna sänka skatten för dom som klarar sin ekonomi ändå. Dessutom är det arbetsgivareavgifterna som finansierat detta, avgifter som nu sänks för att sänka skatterna för dom som har det bäst, trots att löntagarna avstått detta ur löneutrymmet. Högerregeringens budskap om att utanförskapet har minskat är en blå dunst. För uppsägningarna ökar när regeringens politik börjar ge effekt.

* Blå dunst tre
När militären ropar lite om att de har svårt att klara ekonomin då gör man alltid en ny säkerhetspolitisk bedömning och nu sägs det att försvaret ska få mera pengar. Då är det inte brist på pengar men när de går till sjuka eller arbetslösa då ska kostnaderna minska för att ge utrymme för att sänka skatterna för dom som har det bra. Tumskruven ska också dras åt ytterligare på de långtidssjukskrivna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.