Arbetsgivaravgifter är högerpropaganda

Arbetsgivaravgifter är högerpropaganda

Det har varit en hel del diskussion om höger eller vänster i partiet och Mona,s utspel om ev samarbete med vänstern. Jag har själv haft uppe detta tidigare i min blogg och jag tycker vi ska ställa krav på vänstern om att vi ska ta ansvar för ekonomin och att vi inte kan höja skatterna hur mycket som helst. Nu ser jag att man ska fortsätta samtala med v men jag vill inte att man låser fast sig för mycket tills våra rådslag och hela partiet bestämt sig för vilken politik man ska föra. Det är den stora kritiken jag har mot att låsa sig i politiska frågor oavsett vilka det är.
I energipolitiken och i byggandet av vägar litar jag varken på vänstern eller miljöpartiet.

Däremot blir jag besviken när partiet går med på en sänkning av arbetsgivaravgifterna. Jag tillhör de som suttit och förhandlat med arbetsgivarsidan och fått räkna av a-kassa och andra reformer ur löneutrymmet så det är löntagarnas pengar det handlar om. Det är avgifter till en sjuk och arbetsskadeförsäkring och arbetslöshetsförsäkring m.m och det är inte som det nu ser ut skatter. Nu har man försämrat denna försäkring från högeralliansen. Partiet måste sluta dra sig åt höger i argumentationen för löntagarna har betalt sina försäkringspremier och detta är inga skatter och borde egentligen ligga utanför klåfingriga finansministrar

En kommentar

  1. Andreas Johansson

    Vilken skön rubrik! Som företagare och borgare känner jag inte riktigt igen mig i att arbetsgivaravgifter är högerpropaganda. Jag förstår däremot Holmlunds resonemang. Fast om det ska vara någon logik i argumentationen så måste förstås alla arbetsgivaravgifter på löner över 7,5 basbelopp omedelbart avskaffas. Varför betala i löneläget där man inte får sjukersättning, pension etc? Det är en vanlig skatt och har absolut inget att göra med något löntagarna avstått.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.