Tamara Spiric (v) ekonomisk novis, ’volvo’-pengar, ebb i kassan för sjukvården & stackars islänningar

I gårdagens blogg uttryckte jag att vänstern för en ganska oansvarig politik och det gör jag ännu mer efter Tamara Spirics (v) okunniga blogginlägg igår. Ett inlägg som toppades med diverse personliga påhopp på mig, men en sak är säker och det är att jag tänker mig för. Det är inga spontana ord som slängs ut.

Jag påstår dock efter att ha läst hennes blogg där hon avslutade en mening som apropå skatter eller amortera på skulden lyder ’? betala av på den snart obefintliga statsskulden’. För mig är inte 1086 miljarder eller 1085899877386 kr en nästan obefintlig skuld.

Detta var den sista september och då hade skulden stigit med 60 miljarder sen juni, kanske beroende på naturliga rörligheter. Att varje svensk är skyldig runt 120 000 kronor tycker jag är våldsamt mycket och räntorna på de pengarna går till dem som har något att låna ut. Det bevisar för mig att Tamara lever i en annan värld. Persson hade rätt att den som är satt i skuld är inte fri.

* Volvopengar
Nu har regeringen gett arbetsförmedlingen rätt att omdisponera 1,5 miljarder kronor kopplat till de stora varslen, inte minst i Göteborg. Jag förutsätter att arbetsförmedlingen ser likadant på dem som varslats på Volvo Umeverken och på Martinssons i Bygdsiljum eller på någon annan plats. Visst är det många i Göteborg som varslats men för varje enskild person är det lika tragiskt oavsett var man bor och ersättningarna från A-kassan är lika låga överallt.

* Ebb i landstingen
Flera landsting går back och mest back går Sörmland och Norrbotten. Riktiga plus i kassan har Skåne, Stockholm och Västra Götaland. Jag tror att det finns effektivitetsvinster med stora regioner då det blir betydligt mindre överbyggnader för att klara sjukvården. Inte minst för att sjukvården drivs för de som är sjuka är det bra om vi kan bilda större regioner och få mer pengar till sjukvård i stället för byråkrati.

* Island bankrutt
Island är skyldiga 12 gånger BNP vilket är fruktansvärt. Gordon Brown har med rätta blivit arg då man fryst över hundra kommuners sparande från Storbritannien. Jag har sett de isländska lyxiga bankpalatsen på platser ute i Europa och det går bra att bygga lyxigt när det är med andras pengar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.