Vi vill bli kulturhuvudstad och arenor är ett måste

Idag har man presenterat Kulturhuvudstadssatsningen. Från kommunens sida ska vi gå in med 100 miljoner och sedan kommer förhoppningsvis pengar utifrån t.ex. från staten, EU och näringslivet. Vi tror att det är väl använda pengar. Vi har vunnit många priser men att få bli kulturhuvudstad skulle överträffa de tidigare priserna. Skulle vi bli Kulturhuvudstad som vi tror oss ha goda möjligheter till så skulle det bidra till att vi återigen blir Sveriges tillväxtkommun. Vi tror nämligen att kultur kan vara en bidragande miljö för tillväxt för universitet och för näringslivet. Ett brett kulturutbud gör att kommunen blir attraktivare som ort för den kommande generationens ungdomar och näringsliv.

Jag såg idag att Britt-Marie Lövgren funderade över alla arenor som är ute för diskussion. Vi har full kontroll över läget och den planerade om och tillbyggnaden på Gammliavallen måste göras. Pengarna för detta och driften finns i budget. Vi har varit helt överens om att Umeå behöver en anläggning där våra tjejer i UIK kan spela sina hemmamatcher så att de aldrig mer behöver spela dem på bortaplan. Vi har också varit överens om att friidrottsanläggningen och de satsningar som vi gör tillsammans med Friidrottsförbundet också ska genomföras. Bra idrottsarenor och en bra idrottsverksamhet har förebyggande effekter för våra ungdomar och en bra idrottsstad är tillväxtfrämjande.

En kommentar

  1. kanonen

    ”Vi tror nämligen att kultur kan vara en bidragande miljö för tillväxt för universitet och för näringslivet.”

    Ni låter verkligen säkra på er sak.

    Ett annat alternativ skulle ju vara att donera en del 410 miljonerna till universitetet direkt och låta universitetet bestämma hur dess egen tillväxt ska realiseras. På universitetet (till skillnad från kommunstyrelsen) finns ju förövrigt människor som vet vad de talar om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.