Regeringen ett hot mot travet. Löven ska inte falla.

Regeringen ett hot mot travet

Jag har i bloggen vid flera tillfällen tagit upp att regeringens politik är ett hot mot Svensk travsport. Den oron har funnits då det finns krafter som vill ta bort spelmonopolet varifrån det ramlar in pengar både till travet och staten. Överallt där man tagit bort spelmonopolet har travsporten dött ut.

Nu är man på väg att använda ytterligare ett system för att strypa travsporten och det är via de förhandlingar som förs mellan travsportens centralförbund och regeringen. STC,s ordförande säger i Travronden att statens inställning är fullständigt oacceptabelt. Sverige har haft högre skatter än i våra grannländer och skapas inte bättre förutsättningar dör sporten långsiktigt ut då intresset för att äga och föda upp hästar försvinner. Tolkar jag inställningen rätt från staten så vill man föra över pengar som genereras i och av travsporten till ridsporten. Vi som spelar på tarv och de som sysslar med trav tycker självklart inte att travet ska finansiera Ridsporten utan vill staten göra det får man använda andra pengar. Det har ju sänkts skatter på andra nivåer. Travsporten är en stor folkrörelse och sysselsätter oerhört många människor runt om i landet och bidrar även med att hålla landskapen öppna.
I Umeå vill vi utveckla sporten och ett steg är att bygga om banan men då måste vi veta att vi får fortsätta som travbana året om annars blir investeringen för dyr

Löven ska inte falla
I veckan har vi hört uttalande från Björklövens håll att man nu ska ändra spelstil och bli offensivare och våga vinna i stället för att vara rädda för att förlora. Det var ju det jag sa i bloggen tidigare men som fick en rubrik i VK, s nättidning som framhärdade att jag tog till släggan mot Löven vilket var helt fel.
Jag skrev några rader om detta med rädslan att förlora var större än lusten att våga vinna. Nu får vi se hur laget uppträder i kväll och jag kommer inte att bli förbannad om man förlorar om man gör det mot ett bättre lag och om man ändrar inställning till att spela mera offensivt. Lycka till och skjut mot mål och fullfölj med attack.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.