Arbetslöshet och a-kassan & bonusar

Det ska villigt erkännas att jag i stort sett varje dag tänker på alla som blir utan jobb och på regeringens motiv när man gjorde förändringarna i A-kassa både när det gäller regler och finansieringen.

Jag kanske uppfattas som tjatig när det gäller a-kassan, olika nivåer och utförsäkringar men jag har träffat så många som hamnat i en svår situation på grund av arbetslösheten och det är ärligt talat väldigt synd om dem.

Ta bara detta med deltidare. Jag förstår inte hur regeringen kunde tro att fler skulle få jobb och att deltiderna skulle minska om man höjde avgiften och gjorde så att deltidsarbetslösa inte får stämpla mer än 75 dagar.

I de flesta fall är det inte de anställda som krävt deltider utan arbetsgivarna. Littorin säger att förändringen innebär att de anställda ska öka trycket på arbetsgivaren vilket talar för att han inte vet hur det fungerar ute i arbetslivet. Han spolade även lagen om rätt till heltid.

Det är istället de arbetslösa som får betala en del av kalaset genom att skatterna sänkts för de som tjänar bäst.

* Bonusar
Det går heller inte att undvika att nämna något om alla bonusar då det i stort sett varje dag kommer något nytt. Hela tiden dyker det upp nya avslöjanden om denna girighet och det d-liga är att det handlar om bank, finans och försäkringssystemen där det har varit som värst.

Även om jag tillhör de som gillar prestationslöner har jag aldrig förstått vilka prestationer som utförts i detta fall mer än att man skapat luftslott. Nu får vi istället se hur pensionspengarna till stor del har försnillats. De värdestegringar som varit har varit monopol- och spekulationspengar, inget annat.

* Mona Sahlin
Jag hade inte möjlighet att följa debatten mellan Mona och Reinfeldt utan har bara läst lite av referaten men förstår det som att Mona gick till en bred attack. Det är rätt då regeringen ingenting gör utan skyller på budgetdisciplinen men om regeringen inte hade sänkt skatterna så mycket hade det funnits pengar till åtgärder. Det syns att t.o.m. Expressen börjar bli orolig över regeringens jobbpolitik vilket framkom i gårdagens ledare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.