Statliga flygplatser

Regeringen har beslutat om vilka flygplatser som även i framtiden ska vara statliga, däribland Umeå. Jag har tidigare sagt att det verkar som om staten tror att Arlandas lönsamhet beror på att planen bara kan stiga och landa just där, samt att det inte beror på att flygplanen kommer från andra platser i landet och utomlands.

När nu de "olönsamma flygplatserna tas bort" blir det en automatisk överflyttning av kostnaderna till regioner eller kommuner. Det finns ett tydligt mönster i regeringens agerande att flytta kostnader till annan part (DVS. till KOMMUNER OCH LANDSTING).

Och vi vet redan vilken besvärlig situation som kommunerna och landstingen befinner sig i ekonomiskt samtidigt som flygplatserna har stor betydelse för det regionala och lokala näringslivet. Ju längre från Stockholm desto större betydelse har de.

* Flata myndigheter
Man får ständigt lära sig nya saker, ibland varje dag. Det finns t.ex. internationella regler för hur länge man får köra lastbil och hur man ska ha dygns- och veckovila. Bryter man mot dessa regler i till exempel Tyskland så får man böter och man får inte fortsätta med bilen förrän man tagit ut sin vila och innan böterna är betalda.

Så har jag inte uppfattat att vi har det i Sverige utan här fakturerar man och inte helt oväntat är det sällan pengarna kommer. Det är väl inget dåligt system att när man bryter mot dessa regler ska man inte få fortsätta förrän man har gjort rätt för sig.

* Olika kulturer
I onsdags var vi ute och gjorde en rundtur med taxi tillsammans med tre andra familjer som vi lärt känna här. När vi var på väg hemåt norr om Patong och skulle passera Kamela Beach kom vi inte längre utan vägarna var helt avstängda.

Vi fick ingen information om varför så det var bara att vända om, men idag kom det fram att en person hade blivit knivskuren där en dag tidigare. På onsdagen hade polisen inte lyckats fånga förövaren och då riktade folket sin aggression mot dem och attackerade polisbilar och polisstationen samt lite till. Vägen förbi gick därför helt enkelt inte att komma fram på. Här är det snabba polisinsatser som krävs.

En kommentar

  1. Andreas Johansson

    Holmlund visar med sitt agerande att han skiter fullständigt i miljön och är icke-trovärdig i dessa frågor. Hur många har du varit i Thailand? En Thailandsresa motsvarar mer än vad en normal familj kör bil på ett år. Är detta rimligt och ansvarsfullt? Och om man väl ska förstöra miljön, vore det inte lite mer utvecklande och givande att växla resmål? Kanske har Latinamerika eller Afrika något att erbjuda, eller är det för få umeåbor där?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.