Moderaterna vill höja fel skatt och lägga ännu högre börda på de som har det sämst

Moderaterna partisekreterare Schlingman säger idag att han inte utesluter att moderatledda kommuner kan behöva höja skatten för att klara välfärden. Visserligen har många moderatledda kommuner låg skatt men det beror på att inkomst och kostnadsutjämningssystemet gynnar dem. En jämnare skattesats är självklart att föredra men det är säkert inte det som är syftet med hans förslag.

Mina faror besannas då staten har sänkt skatterna för de som har det bäst ställt, de som har arbete och de som är friska men andra drabbats av nedskärningar i välfärden, de arbetslösa, de sjuka och pensionärerna.

Att höja kommunalskatten slår hårdast mot de som har det sämst, de lågavlönade, de sjuka, de arbetslösa, pensionärerna då de redan idag har det svårt att klara sig på det som blir över efter skatt och då kommunalskatten slår procentuellt lika mycket för alla 22,60 för varje hundring i Umeå.

Det är de statliga skatterna som ska höjas och de pengarna ska sen ut till kommunerna så att man kan klara det uppdrag man fått av staten att klara välfärden. Det är statens politik som gör att kommunerna står under galgen inte de själva.

Detta är ytterligare ett moderatsteg i att föra över bördorna till de som har det sämst

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.